ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κλοκίτη: Ουδέποτε ασχολήθηκα με την υπογειοποίηση

Απάντηση ως όφειλε προς όλους θέλησε να στείλει η Κυριακή Κλοκίτη, προϊσταμένη του τμήματος Άλσους, της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος & Πρασίνου, του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, εξηγώντας αλλά και ξεκαθαρίζοντας πως ουδέποτε ασχολήθηκε με την υπογειοποίηση του γηπέδου της ΑΕΚ.

Αναλυτικά όσα υποστηρίζει:

Από τις 8 Απριλίου μέσω αθλητικών ιστοσελίδων και αθλητικών ραδιοφώνων και προς μεγάλη μου έκπληξη, δέχομαι μια απίστευτη επίθεση η οποία στρέφεται κατά της υπόληψής μου, της εργασιακής μου θέσης και της σωματικής μου ακεραιότητας.

Τα πραγματικά γεγονότα:

Στις 1 Απριλίου διαπιστώσαμε ως αρμόδια υπηρεσία (τμήμα Άλσους) ότι μέσα στο χώρο του δάσους έχουν εισέλθει μηχανήματα και συνεργεία και εκτελούν έργα. Ενημερώθηκε με αναφορά μου ο Δήμαρχος για το συμβάν και από την εταιρεία που τα εκτελούσε ζητήσαμε να προσκομίσει την άδεια που οφείλει να έχει οποιοσδήποτε εκτελεί οποιαδήποτε εργασία εντός ορίων Άλσους, συμπεριλαμβανομένου και του Δήμου. Η άδεια αυτή δίνεται μόνο από την αρμόδια υπηρεσία, που είναι η Διεύθυνση Δασών Αθηνών. Μετά από λίγες μέρες φτάνει στο πρωτόκολλο της Διεύθυνσης στην οποία ανήκουμε ως τμήμα Άλσους,  αίτημα της εταιρείας που ζητάει άδεια. Στέλνω δεύτερη αναφορά στις 9 Απριλίου προς το Δήμαρχο εξηγώντας με βάση τη νομοθεσία ότι πρέπει να πάρουν άδεια απο τη Διεύθυνση Δασών. Να σημειώσω εδώ ότι όλα αυτά απορρέουν από τα υπηρεσιακά μου καθήκοντα. Αυτό έπρεπε να κάνω και αυτό έκανα ως προς το Άλσος και ουδέποτε ασχολήθηκα με την υπογειοποίηση της Πατριάρχου Κωνσταντίνου.

Την δεύτερη αναφορά θεώρησα σωστό να την στείλω και σε όλους τους  εμπλεκόμενους με την υπόθεση. Δηλαδή και στην εταιρεία προς ενημέρωσή της και στη Διεύθυνση Δασών διότι υποχρεούμαστε να την ενημερώνουμε για οποιεσδήποτε παρεμβάσεις στο Άλσος Ν. Φιλαδέλφειας.

Είναι απορίας άξιο λοιπόν από πού προκύπτει τόσο μίσος και τόση λύσσα όπως φαίνεται στα σχόλια των ιστοσελίδων στις οποίες διέρρευσε το έγγραφό μου. Κι επειδή πολλά διάβασα στα σχόλια αυτά θα ήθελα μόνο να πω ότι οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας και του κάθε Δήμου είναι αυτοί που στηρίζουν την κοινωνία να μείνει όρθια και στην πανδημία και στην κρίση που προηγήθηκε αλλά και πάντα. Φροντίζουν να μαζεύουν τα σκουπίδια παρόλους τους κινδύνους, να καλοπίζουν τους χώρους, να εξυπηρετούν διοικητικά αιτήματα κ.ο.κ. στα μέτρα των δυνατοτήτων τους. Γι αυτό και η επίθεση αυτή δεν αφορά μόνο το πρόσωπό μου.

Εμείς στο τμήμα Άλσους παρόλο που είμαστε μόλις 8 άτομα φροντίζουμε για τα πάντα και το Άλσος εδώ και χρόνια είναι στην καλύτερη κατάσταση που θα μπορούσε με αυτό το ελάχιστο προσωπικό. Καθαρίζουμε, κάνουμε φύλαξη, πυρασφάλεια, επιστασίες αναπλάσεων, κλαδεμάτων, συντηρήσεων και επιπλέον εκπονήσαμε και τη διαχειριστική μελέτη του Άλσους που η συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων που έχουν άλση την έδωσε σε μελετητικά γραφεία πληρώνοντας χιλιάδες ευρώ. Κι αυτά γιατί μας ενδιαφέρει πάρα πολύ ο τόπος που δουλεύουμε και γιατί τιμάμε τα χρήματα με τα οποία μας πληρώνει η ελληνική κοινωνία για να κάνουμε τη δουλειά μας.

Όλα όσα έγιναν είχαν σκοπό μόνο τη στοχοποίηση και την τρομοκράτηση για να μην κάνουμε τη δουλειά μας.

Υ.Γ Διάβασα σε ανακοινώσεις του Δήμου ότι δε με όρισε κανένα υφιστάμενο όργανο να στέλνω έγγραφα. Κατ’ αρχάς το όργανο δεν μπορεί να είναι υφιστάμενο. Και κατά δεύτερον δεν νομίζω ότι παραβίασα καμμιά διαδικασία, ούτε αντικατέστησα κανέναν. Έστειλα αναφορά με την υπογραφή μου στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μου για όσα συμβαίνουν στο χώρο ευθύνης μου. Βεβαίως σε κάθε περίπτωση, ακόμα και κάποιο γραφειοκρατικό λάθος να είχε γίνει, θα περίμενα ο Δήμος να είναι δημόσια και με σαφήνεια αντίθετος στη στοχοποίησή μου ενώ  εκτελώ τα καθήκοντά μου, στις χυδαίες ύβρεις εναντίον μου και στις απειλές κατά της σωματικής μου ακεραιότητας. Πώς ακριβώς θα κάνουμε τη δουλειά μας;