ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μέντορας προπονητικής και μεταγραφών

Οταν συνεργάζεσαι επί 4 χρόνια με τον Αντόνιο Κόντε όχι μόνο έχεις αποκτήσει οικειότητα, αλλά πας και μερικά βήματα παρακάτω. Αυτό έκανε και ο Μάσιμο Καρέρα. Είναι γνωστό πως ο προπονητής της ΑΕΚ έχει για μέντορά του τον Ιταλό τεχνικό.

Ο νυν κόουτς της Ιντερ ήταν αυτός που επέλεξε τον Καρέρα το 2011 και τον ανέβασε από τη θέση του τεχνικού διευθυντή της Γιουβέντους στο τεχνικό επιτελείο της πρώτης ομάδας. Επίσης, έγινε το δεξί του χέρι ακόμα και όταν ανέλαβε την εθνική Ιταλίας.

Η σχέση που διατηρούν οι δύο άνδρες είναι ξεχωριστή. Υπήρξαν συμπαίκτης στη Γιουβέντους τη δεκαετία του ’90, ενώ ο Μάσιμο Καρέρα φαίνεται να κρατάει επικοινωνία με τον Αντόνιο Κόντε ακόμα και σήμερα παρόλο που ο ένας βρίσκεται στην Ιταλία και ο άλλος στην Ελλάδα.

Πρόσφατα μάλιστα, ο προπονητής της ΑΕΚ φαίνεται να ζήτησε μεταγραφική βοήθεια από τον μέντορα του, ο οποίος διαθέτει δίκτυο επαφών με ομάδες, παίκτες και ατζέντηδες, ζητώντας του να του πει μερικά στοιχεία για κάποιους παίκτες που θα μπορούσαν να έρθουν στην Ελλάδα.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως ο Καρέρα θέλει να έχει τον δικό του λόγο στο θέμα των μεταγραφών της ΑΕΚ, όπως έκανε και στη Σπαρτάκ Μόσχας, όπου προχωρώντας σε 2-3 κινήσεις, άλλαξε την ομάδα και της έδωσε το πρωτάθλημα μετά από 16 χρόνια ξηρασίας.