ΣΚΕΨΕΙΣ

Απ’ τη χαραμάδα της ψυχής μας

Ένα γεροντάκι στηριζόμενος στη μαγκούρα του, προσπαθεί να δει από μία χαραμάδα τις εργασίες που γίνονται στο υπό κατασκευή γήπεδο της ΑΕΚ. Από τη χαραμάδα της ψυχής μας, της ψυχής πολλών ΑΕΚτζήδων. Ο συγκεκριμένος κύριος εκπροσωπεί όχι μόνο τη νέα γενιά που περιμένει καρτερικά να μπει στην «Αγιά Σοφιά» αλλά ακόμα περισσότερο τους παλιούς Ενωσίτες που απέκτησαν παιδιά, εγγόνια και τα παιδιά τους απέκτησαν παιδιά και τα έκαναν Ενωσιτόπουλα σε δύσκολους καιρούς.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΤΣΑΝΚΟΣ

Το γεροντάκι της φωτογραφίας (τραβηγμένη από ρεπόρτερ της σελίδας Dieci στο facebook) περιμένει την δική του Ιθάκη, όπως ο Οδυσσέας για να πάει σπίτι. Οι εργασίες πηγαίνουν καλά. Εστω κι αν αργήσαμε και χάθηκαν αρκετοί Ενωσίτες που στο πέρασμα των χρόνων έδωσαν την ανιδιοτελή αγάπη, όπως ο παππούς της φωτογραφίας, για την ΑΕΚ τους. Για μια ΑΕΚ που έχει ζήσει τα πάντα. Δεν είναι της παρούσης να αναφέρω.

Ο ΝΑΟΣ που όλοι λέμε ευχόμαστε όλοι οι φίλοι της ΑΕΚ να είναι έτοιμος το 2021. Είναι πλέον στο χέρι του Δημήτρη Μελισσανίδη να τρέξει όσο περισσότερο μπορεί τις εξελίξεις και τις εργασίες. Το ραντεβού του κάθε Σάββατο στην «Αγιά Σοφιά» λέει πολλά. Εδωσε μάχες για να χτιστεί αυτό το γήπεδο. Όχι με τους ΑΕΚτζήδες που κάποιοι τους «βάφτισαν» εχθρούς διότι θέλουν το γήπεδο να ανήκει στην Ερασιτεχνική (ασχέτως αν δεν θα έχει κανένα τμήμα της Μάνας ΑΕΚ μέσα), αλλά μάχη με τους απέναντι. Διότι η ΑΕΚ βρίσκεται πάντα αντιμέτωποι με τους απέναντι. Το ότι υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα διαφωνίες εντός της ΑΕΚ είναι βέβαιο και γνωστό. Δεν πρόκειται να αλλάξει. Είναι το προσφυγικό dna που εκπέμπει αυτός ο σύλλογος.

Γι’ αυτό το γεροντάκι, αλλά και για όλα τα γεροντάκια που κάποτε σκαρφάλωναν στον μαντρότοιχο για να δουν στο χωμάτινο γήπεδο την αγαπημένη τους ΑΕΚ. Γι’ αυτούς που έχουν καταπιεί χιλιάδες χιλιόμετρα για να δουν τη φανέλα με τον Δικέφαλο και για άλλους τόσους χίλιους λόγους το γήπεδο πρέπει να είναι έτοιμο όσο πιο γρήγορα γίνεται.