ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπαλωθιές

Η ΑΕΚ έκανε το καθήκον της και πέρασε από το Ηράκλειο της Κρήτης με το κεφάλι ψηλά. Η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα επικράτησε με 2-0 του ΟΦΗ για τη 2η αγωνιστική των πλέι οφ, έφτασε τους 55 βαθμούς και πέρασε στη 2η θέση.

Ο Σιμάνσκι έκανε χιλιόμετρα μέσα στο γήπεδο, καταπίνοντας τα χιλιόμετρα σαν… στραγάλια. Ο Μάνταλος ήρθε στη θέση του και η Ενωση κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με τον Μάρκο Λιβάγια. Ο Κροάτης εκμεταλλεύτηκε την ωραία σέντρα του Λόπες από τα αριστερά και με καρφωτή κεφαλιά στο 42’έκανε το 0-1. Τρία λεπτά αργότερα ο Φιγκεϊρέδο βρήκε χώρο και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Μπάρκα και άουτ.

Ο Μάσιμο Καρέρα στο 60’ πέρασε τον Βέρντε στη θέση του Αλμπάνη. Μια αλλαγή που έπιασε τόπο πέντε λεπτά μετά αφού μετά από έξοχη εναλλαγή του Λιβάγια με τον Σιμάνσκι, ο Κροάτης πάσαρε στον Βέρντε που πάτησε περιοχή από δεξιά και με έξοχο διαγώνιο σουτ στην απέναντι γωνία με το αριστερό έγραψε το 0-2 για την ΑΕΚ, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Ο Λιβάγια έφτασε τα 8 γκολ στο πρωτάθλημα και 12 συνολικά φέτος με την φανέλα της ΑΕΚ. Επόμενη αναμέτρηση για την Ενωση είναι κόντρα στον Αρη στο ΟΑΚΑ.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Γουάιλι, Μαρινάκης, Κουτρουμπής (79’ Νάστος), Γιαννούλης, Κοροβέσης (87’ Δεληγιαννίδης), Σακόρ (66΄Στάικος), Μεγιάδο, Νέιρα, Σεμέδο (79’ Νοικοκυράκης), Φιγκεϊρέδο, Μάνος (67’ Βαζ).

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Σιμάνσκι, Κρίστισιτς, Λιβάγια (86’ Σβάρνας), Μάνταλος (86’ Σαμπανάτζοβιτς), Αλμπάνης (60’ Βέρντε), Ολιβέιρα (75’ Αραούχο).