ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κέρδισε το στοίχημα Μπάρκα, έχασε αυτό του Ανέστη ο Μελισσανίδης

Στη ζωή πρέπει να ρισκάρεις. Αυτό κάνει και ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Δεν είναι ένας παράγοντας που κάθεται ήσυχος. Είναι πραγματικό μαμούνι. Ψάχνεται συνεχώς και προσπαθεί να κάνει το καλύτερο deal. Φαίνεται μάλιστα πως τα λάθη από ποδοσφαιριστές που έφυγαν χωρίς η ΑΕΚ να κερδίσει τίποτα, πλέον, γίνονται σωστά με τη μεταγραφή του Βασίλη Μπάρκα στη Σέλτικ.

Η διοίκηση Μελισσανίδη έχασε αρκετά στοιχήματα μέχρι να το καταλάβει. Αλλά αν δεν τολμήσεις, αν δεν ρισκάρεις, αν φοβάσαι, τότε δεν θα έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το ξέρει καλύτερα από παλαιάς κοπής παράγοντας του Δικεφάλου. Σίγουρα το ότι έχασε το στοίχημα Ανέστη τα προηγούμενα χρόνια είναι κάτι που τον ενόχλησε. Όπως ενόχλησε και πολλούς στην ΑΕΚ.

Ο Γιάννης Ανέστης λοιπόν πανηγύρισε το κύπελλο Σουηδίας με την Γκέτεμποργκ, η οποία κατάφερε να κάνει την ανατροπή απέναντι στη Μάλμε. Στη Γκέτεμποργκ αγωνίζεται επίσης και ένας ακόμη πρώην κιτρινόμαυρος. Ο Γιάκομπ Γιόχανσον. Η προσφορά του οποίου ήταν μεγάλη στην ΑΕΚ.

Αντίθετα με τον Ανέστη, ο Δημήτρης Μελισσανίδης δικαιώθηκε 100% στην περίπτωση του Βασίλη Μπάρκα. Τον πίστεψε από την αρχή. Τον έφερε από τον Ατρόμητο στην Ενωση και εκείνος δουλεύοντας με ταπεινότητα, έχοντας το κεφάλι χαμηλά και χωρίς να δίνει δικαιώματα (παρεμπιπτόντως τέτοιους παίκτες γουστάρει ο «Τίγρης») κατάφερε να δικαιωθεί με τη μεταγραφή του στη Σέλτικ.

Μαζί του δικαιώθηκε και η ΑΕΚ όπου βάζει στα ταμεία της ένα σημαντικό ποσό. Αυτό των 5 εκατ. ευρώ συν 1 εφόσον ο Μπάρκας πιάσει τα μπόνους που έχουν μπει στο συμβόλαιό του. Με αυτά τα χρήματα οι κιτρινόμαυροι μπορούν να κινηθούν πιο άνετα στη μεταγραφική αγορά. Είτε δίνοντάς τα στους Ολιβέιρα και Λιβάγια που λέει το ρεπορτάζ είτε με κάποιες άλλες κινήσεις.

Το ότι δεν θα κινηθεί για άλλον τερματοφύλακα δεν ενοχλεί. Ο Τσιντώτας όπως και ο Αθανασιάδης πρέπει να πάρουν την ευκαιρία τους. Αλλά και όποιος «μικρός» ανέβει από την Κ19. Η δουλειά που θα γίνει θα είναι καλή διότι πίσω από αυτούς βρίσκεται ένας άνθρωπος με εμπειρία, ήθος και παραστάσεις. Ο Χρυσόστομος Μιχαηλίδης.