ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Να κρατάει το μηδέν ο στόχος του Μπάρκα

Ανετος και όχι πιεσμένος νιώθει ο Βασίλης Μπάρκας με τη μεταγραφή του στη Σέλτικ, κάτι που όπως υποστήριξε, αισθανόταν και στην ΑΕΚ. Παράλληλα, αποκάλυψε πως μίλησε με τον Γιώργο Σαμαρά πριν συμφωνήσει με τους Κέλτες.

«Μίλησα με τον Σαμαρά προτού έρθω στη Σέλτικ. Έχω έναν πολύ καλό φίλο που είναι κοντά στον Σαμαρά και έχει πολύ καλές σχέσεις μαζί μου. Ένας καλός μου φίλος παίζει στον ΟΦΗ, όπου είναι αθλητικός διευθυντής. Μου είπε “πήγαινε και μην το σκέφτεσαι”. Μου είπε για τη Σέλτικ ότι είναι μεγάλη ομάδα και πως οι οπαδοί της αγαπάνε την ομάδα πολύ και ότι είναι τρελοί γι’ αυτήν. Έτσι έγινε πιο εύκολη η απόφασή μου. Ήξερα, ωστόσο, ήδη ότι η Σέλτικ είναι μεγάλο κλαμπ με υπέροχους φιλάθλους και υπέροχο γήπεδο, με πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Όλοι οι παίκτες θέλουν να αγωνιστούν στη Σέλτικ. Αλλά ήταν καλό που μίλησα με τον Σαμαρά. Ξέρω ότι είναι ο μοναδικός Έλληνας ποδοσφαιριστής που έπαιξε στη Σέλτικ κι ελπίζω να έχω την ίδια καριέρα με αυτόν, που πέτυχε εδώ. Θέλω να γίνω μεγάλος παίκτης, όπως ήταν ο Σαμαράς. Θυμάμαι ότι έπαιξε στους «16» του Champions League με τη Σέλτικ και είμαι έτοιμος να κάνω το ίδιο. Θέλω να βοηθήσω τη Σέλτικ να πάει όσο το δυνατόν πιο μακριά στο Champions League», δήλωσε ο διεθνής γκολκίπερ στη σκωτσέζικη «Sun».

Στη συνέχεια μίλησε για την ετοιμότητά του ενόψει της αναμέτρησης με τη Χάμιλτον, υποστηρίζοντας: «Πιστεύω πως με δύο μέρες προπόνησης ακόμη θα είμαι έτοιμος να παίξω, δεν αισθάνομαι κάποια πίεση ή κάτι τέτοιο. Ακόμη και στην ΑΕΚ δεν αισθανόμουν πίεση. Εγώ δουλεύω κάθε μέρα για να κάνω την δουλειά μου, όπως και οι συμπαίκτες μου, γι’ αυτό δεν αισθάνομαι κάτι έξτρα. Αισθάνομαι άνετος και θέλω να κάνω τη δουλειά μου, να κρατώ το μηδέν και να βοηθώ την ομάδα μου να κερδίσει. Είμαι τόσο ενθουσιασμένος και δεν βλέπω την ώρα να προπονηθώ με τους συμπαίκτες μου και να παίξω το πρώτο μου παιχνίδι».