ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η εμπιστοσύνη του Καρέρα στον Τάνκοβιτς και η βιτρίνα της Ευρώπης

Ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς μίλησε στο σουηδικό Τύπο για τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ, την Ευρώπη, αλλά και την καραντίνα στην Αθήνα.

Αναλυτικά είπε για…

-τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ: «Είχα πολύ άγχος και τα ΜΜΕ με έστελναν από εδώ και από εκεί. Τελικά όλα πήγαν καλά στις τελευταίες ώρες. Έτσι όμως είναι το ποδόσφαιρο, πρέπει να είσαι πάντα σε εγρήγορση. Ήταν πολύ δύσκολο να φύγω από τη Χάμαρμπι. Είχα αρχίσει τη σεζόν με το σκεπτικό να μείνω, αλλά δεν μπορούσα να πω όχι στην πρόταση της ΑΕΚ, γιατί δεν γνώριζα τι θα γινόταν στο μέλλον. Θα ήταν ρίσκο να απαντήσω αρνητικά και μετά να μη γνωρίζω αν θα επανέρχονταν για μένα τον Ιανουάριο».

-το ρόλο που έπαιξε το κίνητρο του Europa League: «Η συμμετοχή στο Europa League ήταν ένας από τους μεγάλους λόγους που ήθελα να πάω στην ΑΕΚ. Ξέρω πόσο σημαντική βιτρίνα είναι να παίζεις σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση. Θα προτιμούσα να το κάνω με τη Χάμαρμπι, αλλά παρουσιάστηκε η ευκαιρία με μια μεγάλη ομάδα της Ελλάδας και είμαι πολύ χαρούμενος για το πώς έχει εξελιχθεί η κατάσταση».

-τις πρώτες του εβδομάδες στην ΑΕΚ: «Δεν άρχισε άσχημα η θητεία μου στην ΑΕΚ. Θα μπορούσε να ήταν και καλύτερη η αρχή, αλλά δεν παραπονιέμαι. Εντάχθηκα στην ομάδα γρήγορα και κέρδισα την εμπιστοσύνη του προπονητή από την πρώτη μέρα. Ήμουν λίγο έκπληκτος που έγινε τόσο γρήγορα, αλλά το καλό είναι πως υπάρχουν και άλλα επτά παιδιά στην ομάδα που μιλάμε την ίδια γλώσσα. Όλοι στην ομάδα με υποδέχτηκαν πολύ καλά».

-την καραντίνα στην Αθήνα: «Είναι λυπηρό που υπάρχουν τα προβλήματα με τον κορωνοϊό. Πρέπει να στέλνεις μήνυμα για να πάρεις άδεια να κυκλοφορήσεις, αλλά ευτυχώς το πρωτάθλημα συνεχίζεται κι εμείς μπορούμε να βγαίνουμε για προπόνηση. Είναι κάτι νέο για μένα, γιατί δεν είχα ζήσει κάτι ανάλογο στην Σουηδία την περίοδο του κορωνοϊού. Κατά τα άλλα όμως είναι καλά».

-το όνειρο της κλήσης στην Εθνική για το Euro: «Νιώθω πως την τελευταία τριετία στη Χάμαρμπι έχω εξελιχθώ. Έγινα καλύτερος κάθε χρόνο και αυτό με βοήθησε να είμαι πιο έτοιμος. Όλα έχουν έρθει με πολλή δουλειά όμως και δεν είναι έκπληξη. Είμαι πιο ώριμος πλέον και είμαι αρκετά καιρό στο ποδόσφαιρο για να παίρνω τις σωστές αποφάσεις. Φυσικά και θέλω να παίξω στην εθνική ομάδα. Θέλω πολύ ο Γιάνε Άντερσον να με καλεί κάθε φορά, αλλά εκείνος επιλέγει την ομάδα που θεωρεί καλύτερη. Εγώ όμως νιώθω πως είμαι σε καλή κατάσταση και είμαι έτοιμος να προσφέρω αν κληθώ. Είναι νωρίς να σκέφτομαι το Euro, αλλά αποτελεί όνειρο για μένα να παίξω σε μια μεγάλη διοργάνωση. Θα ήταν κάτι σπουδαίο».