ΣΚΕΨΕΙΣ

Το γύρισε ο πάγκος

Σε μια εποχή που το ποδόσφαιρο δεν είναι καν δευτερεύον στοιχείο στη ζωή μας αλλά απλώς λόγω απραξίας και καραντίνας βλέπουμε τα ενεργά Πρωτάθληματα στην επανεκκίνηση του πρωταθλήματος η ΑΕΚ έδειξε δύο πρόσωπα στο Α’ ημίχρονο και άλλο στο β’ ημίχρονο.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΔΙΑΣ

Στο πρώτο η ομάδα έδειξε νοχελική χωρίς ενέργεια και εμπνεύσεις, σπατάλησε ένα 45άλεπτο. Το 4-3-3 του Καρέρα δεν είχε ουσία γκολ και θέαμα. Οι επιθετικοί δεν είχαν ατομικές ενέργειες και τα χαφ δεν είχαν επιθετικό πνεύμα να ανοίξουν την άμυνα της Λάρισας. Έφυγε ένα ημίχρονο και καποια φαντάσματα στη Ριζουπολη έκαναν την εμφάνιση τους.

Στο β’ ημίχρονο άλλαξε το πρόσωπο της η ΑΕΚ και ο φέρελπις Μαχαίρας που κυνηγάει το γκολ το πέτυχε. Όμως παλι δεν πάταγε καλά η ΑΕΚ και δέχτηκε την ισοφάριση πολύ νωρίς. Εκεί ο Καρέρα άλλαξε την εικόνα με την είσοδο των Ανσαριφάρντ, Λιβάγια και Γαλανόπουλου.

Δυστυχώς ο Ολιβέιρα έχει καταφέρει να παρακαλάνε τα στόπερ της αντίπαλης ομάδας να παίζει για να έχουν εύκολο έργο. Σε κενή εστια ο Πορτογάλος σουτάρει στα περιστέρια ενώ και σαν πνεύμα είναι εκτός πραγματικότητας.

Ο Ανσαριφάρντ μοιάζει σαν να μπαίνει μέσα ο Φαν Μπάστεν σε σχέση με τον Πορτογάλο, σκοράρει στις μια με δύο ασίστ πάντα.

Έτσι μετά από τον σούπερ Μανταλο που διανύει περίοδο φόρμας και με τον απρόβλεπτα πανταχού παρόν Σιμόες, η ΑΕΚ έκανε 2 γκολ και τελείωσε το ματς.

Πανέμορφο γκολ ο Γαλανόπουλος. Περαστικά και καλή επάνοδο σε ένα ελληνόπουλο που έχει τα φόντα να καθιερωθεί ξανά.

Στο κοουτσάρισμα ο Καρέρα κράτησε εφεδρίες για την Πέμπτη. Μέχρι το 70’ δεν του βγήκε, ευτυχώς άλλαξε τα πρόσωπα και η ΑΕΚ έφτασε σε άνετη νίκη.

MVP ο Σιμόες και ο Μάνταλος που έφτιαξαν, έκοβαν και μέσα από τα πόδια τους πέρασαν τα 4γκολ.

Συμπερασματικά ο πάγκος έδειξε ικανός να αλλάξει τις ισορροπίες ενός αγώνα και αυτό είναι ένα point για τη συνέχεια.

Στα αρνητικά η άμυνα με Αχίλλειο πτέρνα τα ακραία μπακ, δέχεται φάσεις και σχετικά πάντα ένα γκολ. Η συνέχεια αναμένεται δύσκολη με σερί ματς.

Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

Οταν ζεις έναν πρωτοφανή υγειονομικό πόλεμο και προσπαθείς να πάρεις αρνητικά μέτρα για να μην εξαπλωθεί ο ιός οφείλεις σαν πολιτεία να κρατάς τον κόσμο σε μια καλύτερη ψυχολογία.

Και στην περίοδο της κατοχής κάποια θέατρα έμεναν άνοικτα και έδιναν νότα χαλάρωσης και ψυχαγωγίας σε έναν λαό ταλαιπωρημένο και κουρασμένο από τον πόλεμο. Αφού έως τώρα τα ενεργά Πρωτάθληματα είναι σε λειτουργί,  η πολιτεία να δείξει έναν φιλολαϊκό τόνο σε όλους τους ανθρώπους που κάθονται αμέτρητες ώρες σε μια οθόνη και ιδιαίτερα σε μεγάλες ηλικίες που γέμιζαν τα καφενεία για να δουν παιχνίδια από τη συνδρομητική.

Ας βρει ένα τρόπο να ελευθερωθούν οι μεταδόσεις από τα κρατικά κανάλια και να βλέπει έστω και ο πιο απομακρυσμένος πολίτης στην Ελλάδα στη δύσκολη μάχη μέσα στο χειμώνα αγώνες ποδοσφαίρου. Θα είναι ένα δείγμα πολιτισμού και αθλητικού πνεύματος στην πιο δύσκολη περίοδο που ζει η χώρα ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΑ.

ΥΓ: Η μπασκετική ΑΕΚ με έναν άλλον Λάγκφορντ, τον Λοτζέσκι τον τριποντάκια που μοιάζει με τον Μίλαν Τόμιτς σε κοπή, θα έχει πάλι διακρίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη.

ΥΓ2 :Υγεία και τύχη σε όλους μας να ξεπεραστεί αυτή η δυσκολη δοκιμασία.