ΣΚΕΨΕΙΣ

Οι ποδοσφαιριστές είναι τα μεγαλύτερα «τσογλάνια»

Στη ζωή όπως και στο ποδόσφαιρο τα πράγματα είναι λίγο ξεκάθαρα στις ανθρώπινες σχέσεις. Υπάρχουν αυτοί που σε στηρίζουν, αυτοί που δεν σε στηρίζουν και αυτοί που πότε σε στηρίζουν και πότε δεν σε στηρίζουν. Στον οργανισμό ΑΕΚ τα πράγματα είναι μπερδεμένα. Αυτό τουλάχιστον φάνηκε από την ομιλία Ιβιτς – παικτών – Καρέρα στα Σπάτα μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό.

Ο τεχνικός διευθυντής της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ προσπάθησε να βγάλει στους κιτρινόμαυρους τον ποδοσφαιρικό εγωϊσμό τους με τη φράση «απορώ πως μπορείτε να κοιμάστε τα βράδια». Και εκείνοι αντί να αντιδράσουν πέταξαν το… μπαλάκι στον Καρέρα με το ότι δεν γνωρίζουν πως «παίζουν». Φυσικά όπως ήταν λογικό ο Ιταλός τους ρώτησε αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα μαζί του, αλλά και πάλι δεν πήρε μια ξεκάθαρη απάντηση. Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Κάπου εδώ μου έρχονται τα λόγια ενός προπονητή με την ατάκα: Οι ποδοσφαιριστές είναι τα μεγαλύτερα «τσογλάνια». Και όταν τον ρώτησα τι εννοούσε μου απάντησε ως εξής: «Οι ποδοσφαιριστές είναι αυτοί που μπορούν να σε κάνουν Θεό και μπορούν να σε ρίξουν στα τάρταρα. Δεν τους νοιάζει. Αυτοί ξέρουν πως αν είναι πολλοί θα φάνε τον έναν. Εγώ όμως ως προπονητής θα τρέχω να καλύψω τον κώλο τους σε κάθε λάθος που κάνουν και θα τους προσφέρω στήριξη. Γιατί τους βλέπω όλους ως παιδιά μου».

Και το ερώτημα είναι απλό: Οι παίκτες βλέπουν ως πατέρα τους τον Μάσιμο Καρέρα ή όχι; Δεν λέω ότι ο Ιταλός δεν έχει κάνει λάθη. Εχει κάνει και μάλιστα πολλά. Δεν γίνεται όμως πριν από ένα χρόνο που ήρθε στην ΑΕΚ να συμμάζεψε τα πράγματα και τώρα να μην μπορεί. Το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να ανεβάσει την ψυχολογία των κιτρινόμαυρων. Επειτα έσφιξε την άμυνα με τα πρωτοσέλιδα και τους οπαδούς να φωνάζουν ότι η ΑΕΚ παίζει αντιποδόσφαιρο. Ναι αλλά έπαιρνε αποτελέσματα, λέω εγώ. Στη συνέχεια βελτίωσε και την επιθετική του γραμμή και το… παραμύθι όλων άλλαξε. Τώρα το νέο παραμύθι είναι να βγάλουμε στη… σέντρα τον Καρέρα, αλλά με το που βγήκε και τον στήριξε ο Μελισσανίδης όλοι μαζεύτηκαν!

Και ξαναρωτάω: Εσείς ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ δεν έχετε ποδοσφαιρικό εγωϊσμό; Σας αρέσει να χάνετε με κάτω τα χέρια από κάποια Ζόρια και από έναν από τους χειρότερους Παναθηναϊκούς των τελευταίων ετών;

Η ΑΕΚ έχει καταφέρει να περάσει στον κόσμο της την απαξίωση και όλοι να αναπολούν το παρελθόν. Να κάνουν τα δικά τους όνειρα με τη δική τους ΑΕΚ, αυτήν που έχουν στην καρδιά, στο μυαλό και στη σκέψη τους από μικρά παιδιά.

Α και να μην το ξεχάσω. Η ΑΕΚ δεν έχει το καλύτερο ρόστερ των τελευταίων 10 ετών, όπως γράφτηκε και ακούγεται. Η ΑΕΚ έχει μεγάλο πρόβλημα. Ξεκινάει από το… κεφάλι και καταλήγει στο αγωνιστικό κομμάτι.