ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αλλάζει το γκολ του με τη νίκη της ΑΕΚ ο Σιμόες

Περισσότερες χαρές στον κόσμο της ΑΕΚ θέλει να δώσει ο Αντρέ Σιμόες που σήμερα έχει τα γενέθλιά του και τα γιόρτασε με γκολ απέναντι στον Ολυμπιακό. Ο Πορτογάλος χαφ του Δικεφάλου υποστήριξε πως θα προτιμούσε πάντως να κερδίσει η ομάδα του από το να σκοράρει ο ίδιος.

Αναλυτικά όσα υποστήριξε στη Nova:

«Ήταν ένα ντέρμπι και νιώθαμε από πριν πως πρέπει να βγάλουμε αντίδραση. Είναι δύσκολο να παίξεις σε αυτόν τον αγωνιστικό χώρο. Στο πρώτο ημίχρονο κερδίσαμε τις περισσότερες μονομαχίες. Προσαρμοστήκαμε και ήμασταν καλύτεροι από τον Ολυμπιακό. Στο δεύτερο μέρος δεχτήκαμε ένα γκολ, αλλά αντιδράσαμε και δείξαμε ότι όταν παλεύουμε και είμαστε ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα. Εμπιστευόμαστε τον προπονητή μας και θέλαμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Η σεζόν είναι δύσκολη για όλους και οι φίλαθλοί μας αξίζουν να τους δώσουμε χαρά».

Μιλώντας για την αντίδραση της ΑΕΚ μετά το γκολ του Ολυμπιακού επισήμανε: «Υπάρχουν έντονα συναισθήματα. Έβλεπα ότι μπορούσαμε να γυρίσουμε το ματς. Μετά το γκολ που δεχτήκαμε έλεγα πως έπρεπε να κάνουμε το παν για να το γυρίσουμε. Σε μια πρώτη στημένη φάση είπα στον Νεντελτσιάρου να μου αφήσει την επόμενη κεφαλιά. Το πίστευα. Έχουμε πολλά αποθέματα και πρέπει να τα βγάλουμε έξω. Χαίρομαι για το γκολ στα γενέθλιά μου, έχω μια υπέροχη οικογένεια αλλά η ισοπαλία δεν είναι αρκετή. Θα προτιμούσα να μη σκοράρω αν ήταν να κερδίζαμε».

Το μήνυμά του προς τον κόσμο ήταν: «Ξέραμε πως έπρεπε να κάνουμε το καλύτερο για να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας. Την αξίζουν. Ήρθαν στο προπονητικό κέντρο να μας μιλήσουν. Μας πονά η κατάσταση αυτή. Ο κόσμος μας νοιάζεται και εμείς δεν είμαστε αρκετά καλοί για να τους δώσουμε αυτό που αξίζουν. Μας δίνουν ώθηση. Αν δεν μπορούμε να κερδίζουμε, τουλάχιστον να παλεύουμε. Αυτό κάναμε σήμερα. Πρέπει να δίνουμε όλα και περισσότερα. Πιστεύω σε αυτή την ομάδα και το ρόστερ μας έχει πολλούς καλούς παίκτες. Αν δείχνουμε την ίδια ώθηση και στη συνέχεια, θα είναι δύσκολο να χάνουμε».

Όσο για το πώς βιώνει αυτά τα πέντε και πλέον χρόνια που μετρά στην ΑΕΚ; «Ήρθα το 2015, στην πρώτη σεζόν πήραμε το Κύπελλο. Αγαπώ την ομάδα. Στο πρώτο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ένιωσα πόσο αγαπά ο κόσμος την ομάδα. Ελπίζω να μείνω περισσότερα χρόνια στην ΑΕΚ. Κανείς όμως δεν ξέρει τι θα γίνει στο μέλλον. Η πιο χαρούμενη στιγμή μου ήταν το πρωτάθλημα, η χειρότερη κάθε χρονιά που δεν μπορούμε να πάρουμε τον τίτλο, γιατί είμαστε μεγάλη ομάδα και κάθε χρόνο πρέπει να διεκδικούμε το πρωτάθλημα».