ΣΚΕΨΕΙΣ

Διασώθηκε και όσο ζει ελπίζει

Χάθηκε μεγάλη ευκαιρία από την ΑΕΚ να κερδίσει τον Ολυμπιακό και να βάλει φωτιά στο πρωτάθλημα, αλλά σε δύο εβδομάδες πάλι ο στόχος ο ίδιος θα ναι αλλά στο «Γ. Καραϊσκάκης».

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΔΙΑΣ

Κι όμως με τρεις παίκτες, Σιμόες, Τσιγκρίνσκι, Γκαρσία και εάν ο Τάνκοβιτς είχε κάνει το κολ θα μιλούσαμε για την ανατροπή της χρονιάς. Αλλά και στο τέλος ο Τσιντώτας μας κράτησε όρθιους με το σίγουρο γκολ που έβγαλε.

Το παιχνίδι ήταν ματς κέντρου. Σούπα βραστή στο πρώτο ημίχρονο και ο Ολυμπιακός έμοιαζε μέτρια ομάδα, χωρίς κατοχή, χωρίς φάσεις, παρά μόνο από στημένα απείλησε. Εκεί ο πανταχού παρών Γκαρσία έβγαλε άμυνες στο πρώτο δοκάρι κι έδωσε λύσεις στην άμυνα.

Τελείωσε το α’ ημίχρονο και η αίσθηση ήταν ότι γέρνει στον άσο, αφού η ΑΕΚ ήταν πιο απειλητική. Τα στόπερ του Ολυμπιακού κουτουλούσαν με πολλά τσαφ. Δυστυχώς ανεκμετάλλευτα.

Ξαφνικά μπήκε ο Ολιβέιρα μέσα και ήταν βούτυρο στο ψωμί της άμυνας του Ολυμπιακού. Βαρύ κορμί, αργός, άτεχνος, απλώς τρέχει με ουσία μηδέν. Θεωρώ βιαστική αλλαγή στο 45’ να βγάλει τον Καρίμ. Ο Ολιβέιρα εάν θέελι να μείνει με μείωση 80% των αποδοχών του καλώς, αλλά με 1,2 εκ. ευρώ είναι αστείο για την προσφορά του. Με αυτά τα λεφτά παίρνουμε δύο ταλέντα.

Απογοήτευση και ο Λιβάγια. Που ‘ναι ο παίκτης που άλλαζε ισορροπίες, έτρεχε, έβγαζε τα κάστανα από τη φωτιά και χάλαγε κόσμο; Τρίποτα! Αργός, νωχελικός, χωρίς ουσία. Και αυτός εάν θέλει να δεχτεί μείωση, αλλιώς δεν κρίνω τον λόγο για παίκτες που δεν παίρνουν ένα ντέρμπι τα τελευταία δύο χρόνια να αξιώνουν τόσα χρήματα. Εχει Γκαρσία, Τάνκοβιτς, Μαχαίρα, Αλμπάνη, Ανσαριφάρντ η ΑΕΚ να πορευτεί.

Η γεροντάρα ο Τσιγκρίνσκι μας έσωσε και κράτησε όρθια την άμυνα σε μια περίσταση που όλοι πόνταραν πόσα θα τρώγαμε.

Ο Τάνκοβιτς ενώ ξέρει μπάλα, δεν φαίνεται γρήγορος. Δείχνει αργός και ας πάρει περισσότερα ματς στα πόδια του να τον κρίνουμε καλύτερα.

Σιμόες σαν τον Braveheart. Πάλευε και έβαλε απίθανο γκολ για το ύψος του. Στάθηκε σαν λιοντάρι. Μπράβο του!

Ο Γκαρσία είναι σαν άλογο και το τρομερό είναι ότι την μπάλα την κάνει κομπολόι ή στην ταχύτητα πάνω ή στα στημένα σημαδεύει σαν να χτυπάει πέναλτι τα κόρνερ. Μεγάλο ταλέντο. Θα δούμε μαγικά πράγματα!

Στο κοουτσάρισμα ο Καρέρα έκανε τα αυτονόητα. Εβαλε τους καλύτερους και οι αλλαγές αν και βιάστηκε με καρίμ ήταν σωστές! Θεωρώ όμως λάθος να ανακουφίζεται με το βαθμό της ισοπαλίας. Δείγμα χαμηλής αυτοεκτίμησης!

Λένε στον Ολυμπιακό για το κακό αγωνιστικό χώρο. Εγώ είδα μόλις μπήκε ο Φορτούνης να είδαμε λίγη μπάλα από τον Ολυμπιακό. Απόδειξη ότι ήταν κακός και η ισοπαλία θεωρείται καλό αποτέλεσμα για εκείνον.

Η ισοπαλία δεν ευνοεί την ΑΕΚ απλώς της δίνει οξυγόνο δύο εβδομάδων να πάει στο «Γ. Καραϊσκάκης» και να αξιώσει τη νίκη για να επιβιώσει στη τροχιά του πρωταθλήματος!

Κρατάμε το γεγονός ότι με τρεις παίκτες καρυδάτους, Τσιγκρίνσκι, Σιμόες, Γκαρσία παραλίγο να νικήσουμε. Οφείλουν και οι άλλοι να μπουν στην εξίσωση για να πάμε μέχρι τέλος.