ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

Βάστα γερά Χρήστο Πιλάλη

Το μυαλό, η ψυχή, η καρδιά και οι θετικές σκέψεις του AEK24HOURS βρίσκονται δίπλα στον Χρήστο Πιλάλη. Ο 54χρονος αναπληρωτής διοικητής του Θριάσιου νοσοκομείου και γνωστός Ενωσίτης, νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας.

Ο πρώην έφορος του σκακιστικού τμήματος της ΑΕΚ, ο οποίος δεν είχε υποκείμενα νοσήματα, εμφάνισε συμπτώματα λοίμωξης του κατώτερου αναπνευστικού την προηγούμενη Τετάρτη. Υποβλήθηκε σε τεστ για κορωνοϊό το οποίο ήταν αρνητικό.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς όμως, η κατάστασή του επιδεινώθηκε και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς κρίθηκε επιβεβλημένη η διασωλήνωσή του καθώς διαγνώστηκε αναπνευστική ανεπάρκεια λόγω της λοίμωξης του κατώτερου αναπνευστικού.

Η λοίμωξη και η νοσηλεία του Χρήστου Πιλάλη προκάλεσαν την αντίδραση των αρνητών του εμβολιασμού με το υπουργείο Υγείας να επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν βάσιμα στοιχεία για συσχέτιση  τον εμβολιασμό στον οποίο είχε υποβληθεί την περασμένη Κυριακή, στο πλαίσιο της έναρξης του Σχεδίου «Ελευθερία» για εμβολιασμούς κατά του ιού.

Το υπουργείο Υγείας διευκρινίζει πως ο αναπληρωτής διοικητής εμβολιάστηκε και εξετάστηκε το ιστορικό του για αλλεργίες σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και δεν υπάρχει συσχέτιση του εμβολιασμού με τη λοίμωξη που εμφάνισε.

«Είναι τρομερά δύσκολο να βγάλουν διάγνωση. Ό,τι ανάλυση και να κάνουνε σε όποιο εργαστήριο και να έχουμε πάει, στο Παστέρ, στο Σωτηρία, στο Νίκαιας, στο Θριάσιο στο Αττικό, Covid δεν είναι, αλλά βλέπουν ας πούμε ακτινογραφία σαν την ακτινογραφία των ανθρώπων με Covid» εξήγησε η σύζυγός του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Ο Υποδιοικητής ήταν σε πολύ καλή φυσική κατάσταση, δεν ήταν καπνιστής και δεν έπαιρνε φάρμακα. Είχε κάνει μια εγχείρηση καρδιάς το 2014 αλλά από τότε δεν εμφάνισε κάποιο άλλο πρόβλημα. Με την περίπτωσή του ασχολείται προσωπικά και ο Σωτήρης Τσιόδρας.