ΣΚΕΨΕΙΣ

Ομάδα Χιμένεθ

Ενας στρατιώτης πάντα όταν λειτουργεί με γνώμονα το χρέος της πατρίδας του κάνει πάντα το καλύτερο δυνατό…

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΔΙΑΣ

Έτσι λοιπόν ο πιο πιστός στρατιώτης Ισπανός που έγινε ΑΕΚτζής και μάλιστα άρρωστος σε μια τρελή κακή χρόνια για την ΑΕΚ μέσα σε δύο εβδομάδες έκανε ένα μικρό θαύμα!

1.Σήκωσε  το ηθικό των παικτών αφού δεν βγάζουν τόσο φόβο και ανασφάλεια αλλά δειλά δειλά βγαίνουν μπροστά. Παράδειγμα ο Αλμπάνης που δείχνει φρέσκος, εκρηκτικός και θέλει να καθιερωθεί! Ας γίνει πιο ομαδικός στα τελειώματα του.

Παράλληλα ο Μπακάκης παίζει πιο αποτελεσματικά και δεν είναι πελαγοδρωμένος. Ο Σιμόες παίζει 6άρι και δεν χάνεται εδώ κι εκεί στο γήπεδο!

Το πιο σημαντικό που έκανε ο Χιμένεθ είναι να έχει μια σταθερή σύνθεση η αμυντική γραμμή με Μπακάκη – Τσιγκρίνσκι – Νέντε και Μιτάι έχοντας σταθερά μπροστά τους τον Σιμόες. Δείχνει μια σταθερή σε πρόσωπα άμυνα που δεν είχε πριν.

2.Είναι φανερό ότι η ομάδα αμύνεται όχι σε υποομάδες γραμμών, αλλά ομαδική άμυνα με συμπαγές πρόσωπα στη αμυντική γραμμή παίζοντας με αρκετά χαφ μέσα στη γραμμή στη φάση άμυνας! Βλέπουμε δηλαδή ότι ο πρώτος αμυντικός δεν είναι ο Τσιγκρίνσκι ή ο Νέντε, αλλά ο φορ της ο Καρίμ παίζει επιθετική άμυνα, πρεσάρει αρκετά πίσω από τη γραμμή επίθεσης και δείχνει ότι η ομαδική άμυνα με τις τρεις γραμμές πίσω από τη μπάλα είναι η άμεση και ακαριαία βελτίωση της νοοτροπίας των παικτών όταν δεν έχουν τη μπάλα μειώνοντας τις αποστάσεις των γραμμών.

Πάντως εάν θέλει η ΑΕΚ να πάρει αποτελέσματα δεν αρκεί η βελτίωση στην ομαδική άμυνα. Φαίνεται ότι έχει αδυναμία να κρατήσει την μπάλα ακόμα και όταν είναι μπροστά στο σκορ. Ακόμα και με τη τελευταία Λαμία δεν είχε κατοχή. Εδωσε την μπάλα στη Λαμία δείγμα κακό και πολύ επικίνδυνο για τη συνέχεια! Εδώ δεν ξέρουμε τη δουλειά στη φυσική κατάσταση των παικτών, αλλά για να κρατήσεις μπάλα θες ανάσες και τεχνική. Το δεύτερο το ‘χει με παίκτες σαν τον Μάνταλο, τον Τάνκοβιτς, τον Γκαρσία, τον Κρίστισιτς. Αρα κάτι διαφορετικό συμβαίνει στη δουλειά του προηγούμενου προπονητή στο τομέα αντοχή σε μικρούς χώρους!

Πολύ καλό κοουτσάρισμα και επιτυχημένες αλλαγές από Χιμένεθ που έβαλε και τα δύο χέρια του να κερδίσουμε ο Ισπανός.

Εβαλε τον αρκετά καλό Λόπες, άλλαξε τα χαφ με φρέσκα πνευμόνια Γαλανόπουλου Κρίστισιτς και έριξε Ολιβέιρα που δεν είχε ουσία, αλλά έτρεξε, κούρασε τα στόπερ της Λαμίας.

Ο Ολιβίερα δείχνει φιλότιμο και διάθεση, αλλά δεν γίνεται να βγαίνει ο Ανσαριφάρντ.

Ο πρώτος μας σκόρερ ο φονιάς με μια επαφή σκοράρει για να βάζει τον Ολιβέιρα που δεν σκοράρει ούτε σε κενή εστία. Δικαιολογημένα ο Ιρανός φαίνεται χαλασμένος και στο δίλλημα Ιρανός η Ολιβέιρα θα ‘ταν αστείο να λέγαμε τον δεύτερο με 1,2 εκατομμύρια ευρώ.

Άμεσα ο Μαχαίρας να μπει στην ομάδα και το θέμα Λιβάγια να τελειώσει! Ο Κροάτης έχει ρίξει λευκή πετσέτα και προσέξτε αυτό δεν αφορά την τεχνική του, αλλά τα τρεξίματα του, τις αντοχές του, την ταχύτητα σου σε μικρές αποστάσεις, είναι χαμένος. Ο Μαχαίρας και αριστερά και δεξιά είναι σφαίρα πιο επικίνδυνος και έχει και φιλοδοξίες να κάνει καριέρα. Εδώ ο Χιμένεθ να δει την ουσία και όχι τα ονόματα!

Στα point του ματς η νίκη της ΑΕΚ με 10 παίκτες για μεγάλο χρονικό διάστημα φανερώνει ότι η ομάδα κάνει βήματα ελπιδοφόρα, αλλά θέλει δουλειά ακόμα και τύχη!

Δεν ξέρω τι θα γίνει με τις μεταγραφές αλλά ένα στόπερ καλύτερο από Τσιγκρίνσκι και ένα δεξί μπακ είναι απαραίτητες κινήσεις για να δούμε μια σημαντική βελτίωση στη συνέχεια. Η συνέχεια είναι Γολγοθάς με Αρη και ΠΑΟΚ εκτός έδρας και τον πολύ καλό φέτος Απόλλωνα στο κύπελλο Ελλάδος.

ΥΓ: Η ομάδα μπάσκετ δεν τα κατάφερε αλλά με 1-2 μεταγραφές, έναν ψηλό και έναν καλό αμυντικό στα γκαρντ να παίξει καλή άμυνα στον παικταρά Νέντοβιτς στα play off. Αργότερα μπορεί η ΑΕΚ να πάρει το πρωτάθλημα από τον ΠΑΟ!