ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παγκόσμια ημέρας αγκαλιάς με πρόεδρο Ζαγοράκη στην ΕΠΟ;

21 Ιανουαρίου 2021. Παγκόσμια ημέρα αγκαλιάς και στο μυαλό μας έπεσαν οι δύο φωτογραφίες που βλέπετε πάνω και μέσα στο κείμενο. Τότε που οι Μελισσανίδης – Σαββίδης – Αλαφούζος αγκαλιαζόντουσαν σαν μικρά παιδιά για το… καλό του ποδοσφαίρου και για την εξυγίανσή του απέναντι στον Ολυμπιακό. Μια εξυγίανση που όπως φαίνεται δεν κράτησε και πολύ διότι στην πρώτη στραβή βγήκαν τα… μαχαίρια.

Ο Σαββίδης την έφερε στον Μελισσανίδη με την κατάκτηση του Κυπέλλου, ο Μελισσανίδης απάντησε με το πρωτάθλημα και ο Αλαφούζος πότε ήταν στο άρμα του ΠΑΟΚ και πότε δεν ήταν. Πότε τα είχε καλά με την ΑΕΚ πότε δεν τα είχε. Ανάλογα τις ορέξεις του.

Το λέγαμε άλλωστε από την πρώτη μέρα στο AEK24HOURS πως στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν φιλίες όταν μιλάμε για πρωταθλήματα, κύπελλα και χρήματα. Ο κάθε ένας επιχειρηματίας, πρόεδρος, ιδιοκτήτης, διοικητικός ηγέτης θέλει το καλό αποκλειστικά για της ομάδας του.

Και να που φτάσαμε στο τώρα με τις εκλογές της ΕΠΟ να πλησιάζουν και τον Θοδωρή Ζαγοράκη να είναι έτοιμος να αναλάβει την προεδρία όχι μόνο με τις ευλογίες των “Big 4” όπως μαθαίνουμε, αλλά και με αυτές του πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκου Μητσοτάκη και του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη. Αλήθεια ο Ζαγοράκης τι ρόλο παίζει και με ποιανού το μέρος θα είναι; Θα αντέξει την πίεση όταν τα πράγματα δυσκολέψουν;

Ακούγεται έντονα το τελευταίο διάστημα πως η ΑΕΚ έχει το πάνω χέρι στις εκλογές της ΕΠΟ κάτι που βέβαια δεν αποτυπώνεται στο γήπεδο μιας και τα πέναλτι που έχουν πάρει οι κιτρινόμαυροι είναι μόλις δύο σε αντίθεση με την πολύ καλύτερη μεταχείριση του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ, του Παναθηναϊκού, ακόμα και του Αρη. Και σε κάνει να αναρωτιέσαι σίγουρα η ΑΕΚ έχει το πάνω χέρι ή κάτι άλλο συμβαίνει;

Η υποψηφιότητα του Ζαγοράκη κάνει στην… άκρη αυτή του Ψαρόπουλου, αφού, εκτός των άλλων, υπάρχει και ζήτημα ορίου ηλικίας με βάση το νέο αθλητικό νομοσχέδιο. Πάντως, πολύ σημαντικό κομμάτι μετά την υποψηφιότητα Ζαγοράκη είναι τι θα γίνει με τους νυν συμβούλους της ΕΠΟ που εκπροσωπούν τις Ενώσεις.

Το παρασκήνιο είναι έντονο και οι ζυμώσεις αρκετές, και μένει να δούμε αν θα υπάρχουν κάποια από τα υπάρχοντα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το νέο ΔΣ της Ομοσπονδίας.