ΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΕΚ: Ψυχή και σώμα ξανά!

Κρίμα που η ομάδα σίδερο και λάβα του Χιμένεθ δεν έφυγε με το διπλό απ’ την Τούμπα με μια πολύ καλή εμφάνιση σε ένα από τα πιο δύσκολα ματς του πρωταθλήματος.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΔΙΑΣ

Αυτό το παιχνίδι της ΑΕΚ δεν πρέπει να πάει στράφι. Βλέποντας το ξανά και ξανά μπορείς να βγάλεις πολλά συμπεράσματα τι πρέπει να αλλάξεις την επομένη χρόνια για το πρωτάθλημα! Πάμε λοιπόν να προσδιορίσουμε τι θα προσθέσουμε το καλοκαίρι.

Είναι φανερό ότι στη θέση «1» υπάρχει πρόβλημα και μεγάλο θα έλεγα. Για τον Τσιντώτα δεν υπάρχει κριτική, έχουν ειπωθεί πολλά δεν χρειάζεται άλλο! Για τον Αθανασιάδη το παιδί σωματικά δεν ανήκει στους σύγχρονους τερματοφύλακες. Δεν έχει το ύψος ούτε τις εξόδους να καθαρίσει παιχνίδια και να δώσει βαθμούς όπως ο Βασίλης Μπάρκας που με τη ψυχραιμία του και το κρύο αίμα έδωσε πολλά στην ΑΕΚ! Στο λάθος του δείγματος απειρίας και έλλειψη συγκέντρωσης στοίχισαν το διπλό!

Τερματοφύλακα επιπέδου ΑΕΚ, επιπέδου πρωταθλήματος 2018 επειγόντως!

2 Βλέποντας Λάτσι και τον άλλο Σβάρνα με Χιμένεθ χαίρομαι γιατί βλέπω νέο αίμα φρεσκάδα και νιάτα!  Ωραία μέχρι εκεί αλλά κάποτε έπαιζε ο Τσιγκρίνσκι, ο Μανωλάς, ο Δέλλας και άλλοι μεγάλοι και δίπλα ένας ταλαντούχος! Αρα ηγέτη αμυντικό που να ξέρει μπάλα για να μην καούν τα νέα παιδιά να δώσει εμπειρία και ύψος στα στημένα που πάλι είναι ή Αχίλλειος πτέρνα!

3 Στα άκρα ένα δεξί μπακ να αλλάζει τον  Μπακάκη για να μην σκάσει!

4 Αριστερά να κλωνοποιήσει το άλογο τον Γκαρσία και να έρθει ένας ίδιος παίκτης να κάνει άνω κάτω τα μπακ, τα στόπερ της αντίπαλης ομάδας! Είχε πολλά χρόνια να έχει τέτοιο εξτρέμ!

Στο παιχνίδι τώρα, Γαλανόπουλος – Σιμόες – Γκαρσία έκαναν τα πάντα στο γήπεδο με πολύ τρέξιμο ατομικές ενέργειες και κλεψίματα!

Το 4-5-1 με κορυφή τον Λιβάγια και εξτρέμ τον Γκαρσία είχε αποτέλεσμα στο πρώτο ημίχρονο με γκολ και κατοχή ιδιαίτερα στην αρχή ανακάτευσε τον ΠΑΟΚ!

Ηταν φωτιά η ΑΕΚ. Φοβερό στήσιμο με Γαλανόπουλο να παίζει box to box και να κάνει ένα από τα καλύτερα του παιχνίδια εάν δεν είχε το ατομικό λάθος του Αθανασιάδη το διπλό στο β ημίχρονο έμοιαζε το πιο πιθανό!

Στο κοουτσάρισμα πολύ καλό στήσιμο από Χιμένεθ με πολλούς παίκτες στο κέντρο, έβγαζε υπεραριθμία πάντα, αναχαίτισε τον Ουάρντα και δεν έδωσε την μπάλα στον ΠΑΟΚ να κάνει το παιχνίδι του, αλλά τον χτύπησε με επιθέσεις από τα άκρα από το άλογο τον Γκαρσία!

Το σχήμα βγήκε στον Μανόλο. Πήγαινε για 1-3 το ματς αλλά ο Λιβάγια πάλι σε ένα κρίσιμο ματς δεν σκοράρει!

Οι αλλαγές Τάνκοβιτς, Ανσαριφάρντ ήταν σωστές. Εδωσαν φρεσκάδα αντί Μάνταλου που δεν ήταν καλός και ενός μέτριου Λιβάγια!

Στο τέλος του παιχνιδιού έπαιξαν Γκαρσία – Ανσαριφάρντ – Τάνκοβιτς – Γαλανόπουλος – Σιμάνσκι, πιστεύω ότι αυτή η 5άδα και κάποιες ουσιώδεις μεταγραφές το καλοκαίρι που ανέφερα πιο πάνω θα ανεβάσουν πολύ την ΑΕΚ για να πάρει το πρωτάθλημα!

Φέτος να χτιστεί αυτή η νέα ομάδα να πάρει ο Χιμένεθ όλο το χρόνο, να βάλει πινελιές και να διεκδικήσει το κύπελλο Ελλάδας και ότι καλύτερο ας γίνει στα play off!