ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αιχμές και αντιφατική συμπεριφορά του Ολυμπιακού

Στην Επιτροπή Εφέσεων εκδικάστηκε η έφεση των 12 ΠΑΕ της Super League και των εκπροσώπων τους για την τιμωρία που τους είχε επιβληθεί από την Επιτροπή Δεοντολογίας, διότι στο ΔΣ της Λίγκας τον Μάρτιο του 2019 είχαν απορρίψει αίτημα της ΠΑΕ Ολυμπιακός για αποπομπή του Βασίλη Γκαγκάτση από τη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου του Συνεταιρισμού, λόγω κωλύματος του τελευταίου επειδή ήταν κατηγορούμενος για κακούργημα στην επονομαζόμενη υπόθεση των τηλεοπτικών Κυπέλλου.

Η υπόθεση είχε φτάσει στην Επιτροπή Δεοντολογίας μετά από καταγγελία της ΠΑΕ Ολυμπιακός και το αποτέλεσμα ήταν να τιμωρηθεί ο Βασίλης Γκαγκάτσης με πρόστιμο 10.000 ευρώ και απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για έναν χρόνο, με πρόστιμο 10.000 ευρώ οι Λυσάνδρου, Μονεμβασιώτης, Καρυπίδης, Μποροβήλος, Κοξένογλου, Κολοκυθάς, Πιαλόγλου, Πουρσανίδης, Πλιάτσικας, Χριστοβασίλης, Τσικνής και Μάκης Γκαγκάτσης (ως μέλη της Super League που ενέκριναν την πρόσληψη του Β. Γκαγκάτση) και με πρόστιμο 30.000 ευρώ έκαστη οι ΠΑΕ ΑΕΚ, Απόλλων Σμύρνης, Αρης, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, Λεβαδειακός, Ξάνθη, ΟΦΗ, Παναθηναϊκός, ΠΑΣ Γιάννινα, Λαμία και ΠΑΟΚ.

Ο β’ αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Αλέξης Αλεξίου που την εκπροσώπησε και νομικά άφησε αιχμές κατά του Ολυμπιακού: «Προκαλεί πολύ μεγάλη εντύπωση ότι την καταγγελία στην υπόθεση αυτή την έκανε η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός συναίνεσε και υπερθεμάτισε στην πρόσληψη του Βασίλη Γκαγκάτση!Η ΑΕΚ ζήτησε να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη και κατά του Ολυμπιακού, όχι γιατί θέλαμε να τιμωρηθεί, αλλά γιατί είναι το ίδιο υπεύθυνος με όλους τους υπόλοιπους στην υπόθεση αυτή. Δεν μπορεί να απαλλαγεί ο Ολυμπιακός επειδή έκανε την καταγγελία. Υπήρξε μια αντιφατική συμπεριφορά».