ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ασπίδα προστασίας στον Τσιντώτα ο Χιμένεθ

Νίκη βάλσαμο πήρε η ΑΕΚ κόντρα στον Παναιτωλικό την περασμένη αγωνιστική και πλέον στρέφει την προσοχή της στο παιχνίδι με τη Λαμία. Ενα αρκετά δύσκολο ματς, με τον Μανόλο Χιμένεθ να τονίζει μεταξύ άλλων πως «οι πολλές αλλαγές θα γίνονται μόνο αν είναι απαραίτητο», ενώ ύψωσε ασπίδα προστασίας στον Τσιντώτα.

«Θέλω πάντα να έχω καλούς τερματοφύλακες. Δεν μπορείς να έχεις έναν πολύ καλό τερματοφύλακα και έναν που δεν τον υπολογίζεις. Το καλύτερο είναι όταν ανοίγεις την πόρτα να έχεις δύο καλούς τερματοφύλακες. Θέλω να προστατεύσω τον Τσιντώτα, ο οποίος δέχθηκε τα περισσότερα γκολ, αλλά δεν είναι μόνο δική του ευθύνη. Χρειάζομαι τον καλύτερο Τσιντώτα και ξέρω πως με σκληρή δουλειά θα επιστρέψει στο επίπεδο που ξέρω ότι μπορεί να είναι. Ο Αθανασιάδης θα πρέπει να ξέρει ότι μπορεί να παίξει ανά πάσα στιγμή. Εδώ δεν είναι κανείς για διακοπές», είπε ο Ισπανός προπονητής στην κάμερα της Nova.

Και πρόσθεσε…

Για την κατάσταση στα αποδυτήρια: «Μετά από νίκες είναι πιο εύκολο να ξεκουραστούν οι παίκτες, Ήταν μια νίκη βάλσαμο, παρ’ ότι αναγκαστήκαμε να κάνουμε αναγκαστικές αλλαγές».

Για τα προβλήματα που υπάρχουν με τραυματίες: «Έχει γίνει αποκατάσταση, δεν ξέρουμε αν είναι στο 100%, θα πρέπει να περιμένουμε ένα διάστημα. Είναι σχεδόν αδύνατο με αυτό το πρόγραμμα να αξιολογήσουμε 100%. Οι παίκτες κάνανε θεραπείες, εγώ πρέπει να πιστέψω σε αυτό που λένε οι παίκτες ότι είναι καλά».

Για το αν θα βλέπουμε αλλαγές: «Αν είναι απαραίτητο θα πρέπει να το κάνουμε. Αν κάνεις πέντε αλλαγές δεν είναι καλό, οι παίκτες πρέπει να προσαρμοστούν. Δεν είναι καλό να κάνεις πέντε αναγκαστικές αλλαγές. Αυτό που περισσότερο χρειαζόμαστε είναι οι νίκες για να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση. Αυτό χρειάζονται και οι παίκτες για να το πιστέψουν περισσότερο».

Για τις πρώτες του ημέρες στην ΑΕΚ: «Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αποκαταστήσουμε την αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση των παικτών. Αυτό εξαρτάται και από τον καθ’ ένα παίκτη. Οι ίδιοι οι παίκτες πρέπει να πιστέψουν στον εαυτό τους. Κανείς δεν είναι τέλειος, ούτε εμείς, ούτε οι προηγούμενοι. Αν μπορούσα να ευχηθώ κάτι, θα ήθελα να έχω 2 εβδομάδες για να δουλέψω με την ομάδα πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε μέσα από την ομάδα».

Υπάρχει κάποιο πλάνο ενίσχυσης: «Οι μεγάλες ομάδες έχουν σαν στόχο να κατακτούν τίτλους αυτό πρέπει να κάνει και η ΑΕΚ. Στο μυαλό μιας μεγάλης ομάδας αυτός είναι ο στόχος. Θα πρέπει να ειναι μια ομάδα που θα βρίσκεται σε διαρκή φάση να ψάχνει τον καλύτερό τρόπο για να βελτιώνεται. Πρέπει να δούμε την αγορά τώρα και την αγορά του καλοκαιριού. Αυτό ειναι θεμα που θα μιλήσει η διοίκηση και ο Κονέ. Πιστεύω ότι έχουμε πολύ καλούς παίκτες και είναι υποχρέωση μου να φτιάξω μια ομάδα».

Για Αλμπάνη: «Πρέπει να δουλεύουμε στο τώρα με το βλέμμα στο μέλλον. Περιμένουμε πολλά από τον Αλμπάνη».

 

Για το ματς με τη Λαμία: «Έχω δει καλά τη Λαμία. Για εμάς η πρώτιστη ανάγκη ειναι να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Να είμαστε συγκεντρωμένοι για να πάρουμε τη νίκη. Σήμερα πρέπει να είναι η πιο σημαντική μέρα για όλους».

Για τα πλάνα του και πόσες αλλαγές θα κάνει; «Έχω στο μυαλό μου τον τρόπο. Αλλά όπως είπαμε, αυτό που πρέπει να κάνουμε τους 5-6 παίκτες που είναι στο όριο του να παίξουν ή όχι. Αυτό θα πουν όλοι ότι είναι καλά αλλά δεν θέλω απλά να βγουν και να παίξουν, εγώ ζητάω να είναι ανταγωνιστικοί».