ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Να γίνουμε καλή ομάδα είπε ο Χιμένεθ

Ο Μανόλο Χιμένεθ υποστήριξε πως η ΑΕΚ έχει το υλικό για να γίνει μια καλή ομάδα. Αυτό όμως χρειάζεται δουλειά. Επίσης αναφέρθηκε στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ενώ πέταξε το μπαλάκι σε αυτούς που πρέπει για να γίνουν οι μεταγραφές των Βράνιες και Αραούχο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:

«Καλή χρονιά για όλους. Νιώθω όμορφα, ήρθα σε ένα κλαμπ, σε μια πόλη που γνωρίζω όπου πάρα πολλούς φίλους. Οι τόσες επιστροφές δεν είναι κάτι νορμάλ στην καριέρα ενός αθλητή. Αλλά εγώ χαρακτηρίζομαι ως ένας άνθρωπος που είμαι πιστός στα συναισθήματα μου. Ήμουν 32 χρόνια στη Σεβίλλη και έφυγα και γύρισα κάποιες φορές. Είχα κάποιες προτάσεις από άλλες ομάδες αλλά ποτέ δεν το σκέφτηκα. Αυτό που υποσχέθηκα στην οικογένεια μου μετά τα Εμιράτα ήταν να κάνω έναν χρόνο ξεκούραση. Όμως όπως λέω πάντα είναι δύο ομάδες που ποτέ δεν μπορώ να αρνηθώ, η μια είναι η Σεβίλλη και η άλλη η ΑΕΚ. Θα το έχετε ακούσει ξανά από εμένα» ήταν το πρώτο του σχόλιο.

Συνεχίζοντας τόνισε: «Δεν είναι εύκολο το έργο μας. Δεν υπάρχει χρόνος και πρέπει να είσαι όσο πιο ανταγωνιστικός γίνεται. Όλα τα καλά που έκανε ο προηγούμενος προπονητής θα τα διατηρήσω και θα προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα να βελτιωθεί και να ωριμάσει. Είμαστε σε μια ομάδα που εκτός από ποδόσφαιρο πρέπει να βάλεις και την καρδιά σου. Όλοι μας πρέπει να βάλουμε την καρδιά μας. Μετά φυσικά είναι και τα αποτελέσματα που θα κρίνουν τη συνέχεια».

Για το αν παρακολουθούσε τα τεκταινόμενα στην Ένωση ανέφερε: «Δεν έχω χάσει ποτέ την επαφή με την ΑΕΚ. Έχω πολλούς φίλους, οπαδούς, πρώην ποδοσφαιριστές της ομάδας αλλά ακόμα και παίκτες που παίζουν ακόμα. Δεν χάνω ποτέ την επαφή μου με την ΑΕΚ γιατί έχω φίλους εδώ και με ενδιαφέρει να γνωρίζω τι κάνουν και πώς τα πηγαίνουν. Όταν μπορούσα έβλεπα τα παιχνίδια της ΑΕΚ. Δεν μπορώ να πω ότι τα είδα όλα αλλά κάποια τα έχω δει. Δεν σκαφτόμουν ότι υπάρχει πιθανότητα να επιστρέψω γιατί πρέπει να έχουμε σεβασμό στους συναδέλφους. Ποτέ δεν μιλάω με μια ομάδα που έχει προπονητή, είναι θέμα σεβασμού».

Για το ποιος επικοινώνησε πρώτος μαζί του για να επιστρέψει είπε: «Είναι κάποιοι άνθρωποι από το τεχνικό τιμ με τους οποίους έχω πολύ καλές σχέσεις. Τους είπα ότι αν με χρειάζονται μπορώ να έρθω. Τους τόνισα πως όταν η ΑΕΚ μείνει χωρίς προπονητή τότε μπορείτε να μιλήσετε με τον εκπρόσωπο μου».

Όσο για το ποιος του έλειψε περισσότερο ανέφερε πως είναι ο Πάνος, ο μεταφραστής της ΑΕΚ και προσέθεσε: «Υπάρχουν κάποιοι παίκτες που είχα και στην προηγούμενη θητεία μου. Κυρίως όμως 3-4 άτομα που δεν έχουν σχέση με την ομάδα αλλά είναι οπαδοί της ΑΕΚ».

Για την αποχώρηση Καρέρα-Ίβιτς τόνισε: «Πιστεύω ότι από την ΑΕΚ έφυγαν δύο πολύ καλοί επαγγελματίες. Αλλά ξέρουμε ότι στο ποδόσφαιρο μπορεί να πληρώσει τα κακά αποτελέσματα είτε ο προπονητής, είτε ο τεχνικός διευθυντής. Ειδικά ο προπονητής. Δεν κατέθεσα άποψη για το θέμα του τεχνικού διευθυντή. Δεν γνωρίζω προσωπικά τον κ.Ίβιτς αλλά ξέρω πως είναι πολύ καλός επαγγελματίας. Τον Παναγιώτη Κονέ τον γνωρίζω και προσωπικά. Γνωρίζω τον χαρακτήρα και τις ικανότητες του. Ως παίκτης μας βοήθησε πολύ τη χρονιά που πήραμε τον πρωτάθλημα και φτάσαμε στον Τελικό».

Για το τι πρέπει να αλλάξει στην ομάδα υποστήριξε: «Την χρονιά που πήραμε το πρωτάθλημα δεχθήκαμε συνολικά 13 γκολ, όσα δηλαδή έχουμε δεχθεί ήδη φέτος. Μπορεί να σκάφτονται κάποιοι ότι αυτοί που παίρνουν τα πρωταθλήματα είναι αυτοί που βάζουν τα περισσότερα γκολ. Αυτό δεν είναι σωστό. Δεν είναι μόνο όμως θέμα του τερματοφύλακα ή των αμυντικών. Όπως και το σκοράρισμα δεν είναι μόνο υποχρέωση μόνο των επιθετικών. Πρέπει να είμαστε μια ομάδα που λειτουργεί συνολικά με και χωρίς την μπάλα. Υπάρχουν καλοί ποδοσφαιριστές στην ΑΕΚ αλλά πρέπει να γίνουμε και καλή ομάδα. Χρειαζόμαστε να γίνουνε ένα σύνολο και να μην λειτουργεί ο καθένας ατομικά ο καθένας στο γήπεδο».

Για τους στόχους του σχολίασε: «Κοιτάξτε δεν ήταν ο δικός μου σχεδιασμό στην ομάδα. Εγώ αυτό που θα κάνω είναι να προσπαθήσω να προσαρμοστώ με τη μισή σεζόν να έχει ήδη περάσει. Πρέπει να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε ό,τι μπορούμε.  Η ΑΕΚ όποτε μπορέσει και βρει κάτι θα κάνει το καλύτερο να βοηθήσει την ομάδα. Πρέπει να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε ότι μπορούμε και να σκεφτούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να βγάλουμε κάποια καλά στοιχεία και να ξεκινήσουμε από το μηδέν για την επόμενη χρονιά».

Για τον Ολυμπιακό ανέφερε: «Αξίζει εκεί που βρίσκεται. Έχει καλούς παίκτες και καλό προπονητή που είναι πολύ καιρό μαζί. Έχουν την αυτοπεποίθηση. Θέλω να το αποκτήσουμε κι εμείς αυτό. Θέλω να δω την ομάδα μου να παλεύει απέναντι στον Ολυμπιακό,  τον ΠΑΟΚ και τον Άρη που φέτος είναι πολύ ψηλά. Χρειάζεται όμως χρόνος και πολλή δουλειά. Τι ντέρμπι είναι πολύ σημαντικό βαθμολογικά. Βρίκσομαι όμως έξι μέρες στην ομάδα, δεν μπορώ να πω ότι πρόκειται να κάνω μαγικά και όλα θα πάνε καλά. Είναι η τέταρτη φορά που είμαι εδώ, έχουμε κερδίσει μαζί ένα κύπελλο και ένα πρωτάθλημα καιπάντα φτάναμε στην πρώτη τριάδα του βαθμολογικού πίνακα, συνεπώς θα προσπαθήσω να κάνω το ίδιο με αυτό που έκανα κάθε φορά. Δουλειά».

Τέλος για τις μεταγραφές και το αν θα επιστρέψουν οι Βράνιες, Αραούχο τόνισε: «Οι μεταγραφές είναι θέμα του κλαμπ, του προέδρου, του τεχνικού διευθυντή, αυτοί χειρίζονται τα οικονομικά. Δεν θέλω να χτίζουμε στον αέρα, να λέμε πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν. Πάμε να ξεκινήσουμε τη δουλειά με τους ποδοσφαιριστές που έχουμε, να πετύχουμε το καλύτερο και βλέπουμε στη συνέχεια».