ΣΚΕΨΕΙΣ

Προσοχή μη γίνει το κάζο της δεκαετίας

Οι εξελίξεις μετά την απρόσμενη ήττα από τα Γιάννενα δεν είναι καλές και το μέλλον και το παρόν για το στόχο της Ευρώπης που αποτελεί επιτακτική ανάγκη για την οικονομική σταθερότητα της ΑΕΚ μπαίνει σε ταινία θρίλερ!

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΔΙΑΣ

Τώρα θα μου πείτε μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ λέγαμε για μια ομάδα ατσάλι και ανατροπή, αφού εδώ και ένα μήνα η ΑΕΚ παίζει καλή μπάλα με τον Χιμένεθ να την έχει αναστήσει Έτσι ήταν. Αλλαξαν όλα!

Η ζωή μας έχει διδάξει με την περίπτωση του κορωνοϊού ποτέ μην είσαι σίγουρος για τίποτα ζήσε την κάθε μέρα ξεχωριστά!

Ετσι λοιπόν στα θέματα της ΑΕΚ θα αναλύσουμε γιατί το αποτέλεσμα της Τετάρτης έβαλε στο παιχνίδι της Ευρώπης μέσα τον ΠΑΟ μαζί με τον Άρη και τον ΠΑΟΚ, μια τετράδα δηλαδή θα παλέψουν προσέξτε για δύο θέσεις για το conference έχοντας μια εξασφαλισμενη για το champion league που θα το διεκδικήσει ο Ολυμπιακός!

Έτσι λοιπόν πιο αναλυτικά!

Δύο θέσεις για την Ευρώπη σίγουρα, και μία θα τη πάρει ο κυπελλούχος εκτός εάν είναι η ίδια ομάδα που έχει τερματίσει 1-3 στην κατάταξη τότε και ο τέταρτος στη βαθμολογία βγαίνει conference.

Σαν ΑΕΚ επειδή έχουμε τρελαθεί φέτος με αυτά που βλέπουμε όλα γίνονται και τα τρελάδικα ακόμα και μέσα στον κορωνοϊό ανοικτά είναι!

Στο καθαρά οικονομικό κομμάτι η έξοδος τη ΑΕΚ στην Ευρώπη θα της δώσει minimum 3-4 εκατομμύρια ευρώ παίζοντας σε ομιλο. Η νίκη δίνει 140.000 και σε ένα γκρουπ ομίλων μπορεί να φτάσει από 420.000 – 840.000 ευρώ αφού η δυναμική των ομάδων σε υποχρεώνει να κάνεις από 3-6 νίκες.

Ετσι λοιπόν η Ευρώπη σου πρόσφερει έσοδα γύρω στα 3.5 εκαταμυρια minimum έως 5 maximum με καλή πορεία!

Εμείς παίρνουμε τα 4 εκατομμύρια σαν μέση κατάσταση για τη σεζόν 2021-2022.

Η σεζόν 2021-2022 είναι η σεζόν γηπέδου για την ΑΕΚ. Το αργότερο στο δεύτερο γύρο η ΑΕΚ θα μπει και θα γλίτωσει τα μισά λεφτά από αυτά που δίνει στο ΟΑΚΑ και παράλληλα θα εισπράξει έσοδα από χορηγίες, διαφήμιση, εισιτήρια και διαρκείας εφόσον έχουμε ξεμπλέξει από τον κορωνοϊό.

Τέτοια εποχή του χρόνου δηλαδή!

Στη περίπτωση που έχεις ξεμπλέξει τα έσοδα από το γήπεδο αγγίζουν τα 2.000.000 ευρώ και εγω λέω άντε να μην είναι 2 γιατί με τον κορωνοϊό δεν ξέρουμε ακόμα, λέω να ‘ναι 1.

Χονδρικά δηλαδή 1 εκατομμύριο από τη σεζόν 2021-2022 με την είσοδο στο γήπεδο στη χειρότερη, και 4 στη μέση κατάσταση από την έξοδο στην Ευρώπη πάμε στα 5!

Τα 5 minimum εάν υπολογίσουμε ότι στη δεύτερη καλύτερη διοργάνωση το Europa, παίρνουμε περίπου 6-7 με την είσοδο στους ομίλους η χασούρα 1-2 εκατομμυρίων δεν σε αποδυναμώνει σαν club!

Εχεις νέο γήπεδο και μια ομάδα που παρουσίασε πλεόνασμα στα οικονομικά της τη σεζόν 2019.

Η ανάλυση των οικονομικών είναι αναγκαία γιατί ξέρουμε ότι η διοίκηση έχει πει και φαίνεται αυτό ότι οικονομικά δεν θα έχουμε χρεοκοπημένη ομάδα ποτέ αλλά ούτε και ομάδα με ελλείμματα.

Ακόμα και έτσι λοιπόν η ΑΕΚ, βλέποντας τους ανταγωνιστές της μέχρι την τελευταία στιγμή που μιλάμε να δυναμώνουν και οι δύο, ΠΑΟΚ και Αρης αλλά και ο ΠΑΟ που είναι σε φόρμα, προσέξτε για 2 από τις 4 θέσεις της βαθμολογίας για την Ευρώπη, σε πιάνει κρύος ιδρώτας έχοντας ένα γύρο ολόκληρο χωρίς να πάρεις, στόπερ, τεραμτοφύλακα για δεξί μπακ δεν το συζητάμε γιατί τώρα απ’ ότι διαβάζω έρχεται ο Ντατσένκο!

Αρα σαν διοίκηση για να βγεις Ευρώπη να πάρεις φράγκα και να φτιάξεις μια νέα ομάδα ήδη άργησες πολύ και βάζεις σε κίνδυνο την ομάδα να βγει 5 ή χωρίς Ευρώπη χωρίς 5 εκατομμύρια που ανέλυσα παραπάνω!

Το λιγότερο που πρέπει να γίνει είναι ένας τερματοφύλακας, ενα δεξί μπακ και ίσως ενας φορ αντί Λιβάγια!

Όλα αυτά σε δύο 24άωρα ο κίνδυνος να μένουμε έξω από την Ευρώπη με δικούς μας χειρισμούς είναι βασικός και το κάζο της δεκαετίας μοιάζει σαν εξέλιξη σαν εφιάλτης, αλλά είναι πιθανός!

Μακάρι όλα τα παραπάνω να είναι εικασίες και να πάρουμε το κύπελλο Ελλάδας με καλή θέση στο τέλος της βαθμολογίας!