ΣΚΕΨΕΙΣ

Το πανό, ο 12ος παίκτης

Κάποια πράγματα στο ποδόσφαιρο παίζουν το ρόλο τους, αν και θεωρητικά δεν παίζουν, αλλά σαν ψυχοσύνθεση σε επηρεάζουν κυρίως γι’ αυτούς που έχουν παίξει ή είναι στο χώρο του ποδοσφαίρου ενεργά μέλη.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΔΙΑΣ

Οι έντονες διαμαρτυρίες στο ξενοδοχείο εάν ήμουν παίκτης θα με τσίτωναν να παίξω με τσαμπουκά και πάθος την Κυριακή.

Έτσι λοιπόν η ΑΕΚ από την πρώτη στιγμή του ματς μπήκε με ενέργεια, τρέξιμο μέχρι το τελευταίο λεπτό και η νίκη ήταν σχετικά εύκολη.

Αγωνιστικά ο Χιμένεθ ξεκίνησε με 4-3-3 έχοντας κάνει ένα τρικ με Σιμάνσκι σαν ψευτοδεκάρι να πιέζει τις πρώτες μπάλες τη γραμμή της άμυνας του ΟΦΗ.

Καλό τρικ και η ομάδα είχε επιθετικό pressing, κλεψίματα και επιθέσεις με προϋποθέσεις. Σαν ανάποδο τρίγωνο στη μεσαία γραμμή, έχοντας Γαλανόπουλο και Σάκχοφ πιο πίσω από Σιμάνσκι. Επιθετικά Αλμπάνης και Γκάρσια έτρεξαν και εάν ο Καρίμ ήταν εύστοχος θα είχε βάλει κι άλλο γκολ η ΑΕΚ.

Στο κοουτσάρισμα πολύ έξυπνο στήσιμο από τον Χιμένεθ. Πόνταρε στα τρεξίματα των Γαλανόπουλου και Σιμάνσκι και με τις αλλαγές Ολιβέιρα, Τάνκοβιτς κλείδωσε το ματς.

Η ΑΕΚ πάτησε περιοχή πιο εύκολα και το δεύτερο γκολ ήταν το κύκνειο άσμα του ματς.

Στα point του ματς η εκμετάλλευση των γκελών Αρη και ΠΑΟ που μας ανέβασαν ξανά στη δεύτερη θέση.

Θαρρώ την Κυριακή με νίκη επί του Άρη θα ανοίξει η διαφορά με τους Θεσσαλονικείς, ίσως και με τον ΠΑΟ.

Κέρδος από το παιχνίδι ότι η ομάδα χωρίς Λιβάγια αλλά και Μάνταλο νίκησε κι έδειξε ότι μπορεί να σταθεί επάξια.

Στα του μπάσκετ παρακολουθώ την ΑΕΚ από την αρχή. Η ομάδα έιναι ασανσέρ. Κερδίζει τον ΠΑΟΚ για πλάκα και χάνει από την ουραγό Λάρισα. Μεγάλη αστάθεια.

Η ομαδα έχει γίνει προβλέψιμη με Λάγκφορντ και χάνει σε δημιουργία ή κομπίνες από άλλους παίκτες. Η τελευταία φάση με καλη άμυνα πάνω του ήταν πολύ δύσκολο να σκοράρει σε τρία δεύτερα.

Η ΑΕΚ έχει δείξει ότι στερείται άμυνας ατομικής, αλλά και ομαδικής. Αποκορύφωμα η φάση που ο Σμιθ κάνει διείσδυση με τον Σλότερ και δεν τον καλύπτει κανείς μέσα στη ρακέτα.

Δεν έχουμε καλύψει αμυντικά το πολύ καλό εργαλείο Σαντ Ρος και η μεταγραφή ενός αμυντικού εκτός από Μέικον που θα βοηθήσει είναι αναγκαία.

Δεν θεωρώ δικαιολογίες να λεμε έχουμε απουσίες. Με τη Λάρισα παίζουμε και τα τρίποντα στην περιφέρεια τα δεχόμασταν σαν φιστίκια! Άμυνα καμία και ελλειπές σχέδιο στο β’ ημίχρονο. Εχει δρόμο στο μπάσκετ, αλλά λέγονται αλήθειες.

ΥΓ: Το σίριαλ Ντατσένκο μακάρι να άξιζε τον κόπο και να είναι καλή μεταγραφή.

ΥΓ2: Μαγκιά του Προμηθέα. Μετά την ΑΕΚ, κέρδισε και τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ. Πολύ καλή ομάδα.