ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ψάχνει έναν καλύτερο σχεδιασμό ο Χιμένεθ

Ένα αρκετά δύσκολο παιχνίδι ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος που θα κρίνει πολλά στο βαθμολογικό πίνακα της Super League δίνει η ΑΕΚ κόντρα στον Αρη στο «Κλ. Βικελίδης». Ο Μανόλο Χιμένεθ γνωρίζει τις δυσκολίες, για το λόγο αυτό ψάχνει έναν καλύτερο σχεδιασμό όχι μόνο για το συγκεκριμένο παιχνίδι αλλά και για το αύριο του συλλόγου.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ανδαλουσιανός στη Nova:

Για το πώς είναι η κατάσταση στην ΑΕΚ μετά τα δυο τελευταία νικηφόρα αποτελέσματα;

«Όπως έχω πει: όταν κερδίζεις αποκτάς αυτοπεποίθηση. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι έχουμε πολλά να βελτιώσουμε. Δουλεύουμε σε αυτόν. Οσον αφορά τον επόμενο αγώνα, παίζουμε με έναν πολύ δυνατό αντίπαλο, καλή ομάδα και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Αυτό που έχουμε μπροστά μας δεν σταματάει. Είναι μία συνεχής διαδικασία. Τελειώνει το ένα ματς, αρχίζει το επόμενο».

Για την 11άδα και τις αναγκαστικές αλλαγές;

«Είναι πολύ εύκολο να βγάλεις 11άδα όταν έχεις έναν ποδοσφαιριστή, σε κάποια θέση. Αλλα προτιμώ να έχω πολλά «προβλήματα» για να αποφασίσω. Αυτό θα σημαίνει ότι θα έχω πολλούς παίκτες. Το χρέος ενός προπονητή δεν είναι να κάνει μία 11άδα, αλλα να διαχειριστεί τα αποδυτήρια. Όταν έχουμε τόσα πολλά παιχνίδια συνεχόμενα και οι παίκτες να προσπαθούν να το διαχειριστούν – επειδή εγώ ειμαι απαιτητικός απέναντί τους, αν δεν είναι έτοιμοι σε όλα τα επίπεδα (ψυχολογικό και σωματικό) αρχίζουν να κουράζονται κι αυτό είναι ανησυχητικό. Δεν εχουμε χρόνο να χάσουμε, οπότε πρέπει να ρισκάρουμε ότι μπορεί να χάσουμε κάποιους παίκτες στη διαδρομή».

Αν είναι πιο εύκολη η διαχείριση των παικτών;

«Αν κάνεις καλή διαχείριση ναι. Αλλα για έναν προπονητή δεν είναι μόνο να κάνει διαχείριση, αλλα να παίρνει και αποτελέσματα. Το βασικό και το καλύτερο είναι να έχεις μία ομάδα η οποία να είναι έτοιμη. Το ιδανικό θα ήταν να υπάρχει ένα σωστός σχεδιασμός και οι παίκτες σου να είναι δυνατοί. Και φυσικά να υπάρχει συγκέντρωση όλων στην ομάδα».

Για τις πολλές επιλογές που έχει στην επίθεση και πως θέλουν όλοι να παίζουν;

«Το να θέλουν να παίζουν όλοι είναι καλό. Το πρώτο που πρέπει να πούμε για να το έχουμε ξεκάθαρο: εγώ προσωπικά με βάσει τον σχεδιασμό που έχει γίνει, δεν μπορώ να πω ότι συμφωνώ απόλυτα. Βέβαια αυτός που τον έκανε ίσως συμφωνούσε. Αν είναι να παίξεις 4-3-3 γιατί να χρειάζεσαι τόσους πολλούς επιθετικούς. Αν επιλέξεις 4-3-3 σημαίνει ότι δυο από τους φορ που έχεις θα πρέπει να μείνουν εκτός. Σίγουρα είναι μία… διαμάχη όπου ο κάθε ένας από εμάς έχει μία διαφορετική άποψη. Το βασικό τώρα είναι φέτος να κάνουμε μία καλή πορεία, μία καλή χρονιά και για τη νέα σεζόν να κάνουμε έναν καλό σχεδιασμό. Το βασικό είναι να έχεις δυο παίκτες σε κάθε θέση και όχι να ψάχνεις αν μπορεί ένας παίκτης να παίξει σε άλλη θέση εκτός της δικής του. Συνήθως αυτό που γίνεται είναι πως κάποιοι επαγγελματίες σκέφτονται μόνο το παρόν. Το σωστό είναι να σκέφτεσαι και το μέλλον».

Αν έχει επικοινωνία με τον Δημήτρη Μελισσανίδη;

«Μιλάμε με τον κ. Μελισσανίδη. Με κάλεσε όταν χρειάστηκε να γίνει μία αλλαγή. Δεν το σκέφτηκα. Ηρθα σε μία ομάδα που θεωρώ ότι είμαι φίλος της. Δεν γεννήθηκα ΑΕΚ, έγινα στην πορεία. Ο ίδιος γνωρίζει ότι προσωπικά θέλω το καλύτερο για την ομάδα. Όχι μόνο στο σήμερα, αλλά και το αύριο».

Για το ματς με τον Άρη;

«Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Ο Άρης είναι μια πολύ καλή ομάδα. Πρέπει να προσπαθήσουμε να δείξουμε τι θέλουμε να κάνουμε στο πρωτάθλημα. Δεν είναι μόνο να το λέμε, αλλά να μπούμε στο γήπεδο και να αποδείξουμε ότι θέλουμε να είμαστε ψηλά».

Αν είναι μία από τις τελευταίες ευκαιρίες αυτά τα ματς να επιστρέψει η ΑΕΚ στη μάχη του πρωταθλήματος;

«Είναι άλλη μία πιθανότητα αυτό που έχουμε. Όλα τα ματς είναι σημαντικά. Το πρωτάθλημα συνεχίζεται. Είναι ξεκάθαρο πως αν πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα με τον Άρη και υπάρξει ένα θετικό για εμάς αποτέλεσμα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Το πρωτάθλημα όμως συνεχίζεται. Δεν τελειώνει σε αυτά ματς. Το θέμα είναι να μπαίνουμε με φιλοδοξία σε κάθε παιχνίδι και να διεκδικούμε τους στόχους της ομάδας».