Ενταλμα σύλληψης για τον Καρυπίδη

Ενταλμα σύλληψης για τον Καρυπίδη

Οπως αποκάλυψε σήμερα η τηλεόραση του ΣΚΑΪ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, εναντίον του προέδρου του Άρη, Θοδωρή Καρυπίδη έχει εκδοθεί από την εισαγγελία της Βέροιας ένταλμα σύλληψης για χρέη προς το Δημόσιο, προφανώς για υπόθεση που δεν έχει να κάνει με τα rapid test.

Πιο συγκεκριμένα, τον Μάρτιο του 2020 η 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιά και Αιγαίου απευθύνει πρόσκληση ενδιαφέροντος για 500.000 μάσκες, στην οποία συμμετέχει η Amani Swiss- κάτι που προκαλεί εντύπωση, μιας και η συγκεκριμένη εταιρεία ουδεμία σχέση έχει με την προμήθεια των μασκών, αφού μέχρι τότε ασχολούνταν κυρίως με άλλες υπηρεσίες (συμβουλευτικές, real estate, τεχνολογίας κ.α.).

Στις 10 Απρίλη επικυρώνεται στην εταιρία του Καρυπίδη την προμήθεια των 500.000 μασκών, έναντι του ιλιγγιώδους ποσού 1.590.000 ευρώ!

Τον Ιούνιο η Amani Swiss ζητά και παίρνει παράταση ενός μηνός για να τις παραδώσει και έναν μήνα μετά επιθυμεί τη λύση της σύμβασης, καθώς δεν μπορεί ν’ ανταποκριθεί στην προμήθεια των μασκών!

«Πρόκειται για μία φάμπρικα απευθείας αναθέσεων στην ουσία, χωρίς να διασφαλίζεται η παραμικρή δυνατότητα ανταγωνισμού πράγμα το οποίο οδηγεί σε σημαντική βλάβη του Δημοσίου συμφέροντος. Και βεβαίως σε όφελος συγκεκριμένων οικονομικών φορέων» ανέφερε ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Χρήστος Καραμάνος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *