ΣΚΕΨΕΙΣ

Ματς Ψυχώ με happy end

Στο 0-2 πήγε να με πάρει ο ύπνος αλλά άξιζε μετά από καιρό να κάνουμε μια ήρεμη νίκη.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΔΙΑΣ

Τι άλλο να γίνει όταν είσαι μπροστά με 2 γκολ διαφορά από μια ομάδα που δεν πλησίαζε στην περιοχή σου στο πρώτο ημίχρονο;

Κι όμως σαν ρεύμα που σε τινάζει όταν έγινε το 1-2 από έναν παλιό παίκτη της ΑΕΚ τον Νικολιά το παιχνίδι έγινε θρίλερ, πήγε στο 2-2, έγινε 2-3 και αντί για 3-3 έγινε 2-4. Μεγάλο διπλό και όλοι τέζα.

Αγωνιστικά η ΑΕΚ ξεκίνησε με ένα 4-4-2. Σούπερ επιθετικό σχήμα με Καρίμ – Ολιβέιρα, μπροστά και πίσω Μάνταλος, Γκαρσία, Τάνκοβιτς, Σιμάνσκι. Ωραίο σχήμα. Είμαι fan του 4-4-2, αφού μπορεί εάν το παίζεις σωστά με τα κατάλληλα εργαλεία να σε κάνει αφεντικό στο παιχνίδι με επιθετικό σχήμα, pressing και παιχνίδι από τα άκρα, έχοντας το άλογο Γκαρσία και τον μαέστρο Τάνκοβιτς.

Ετσι λοιπόν ο Ολιβέιρα με επιθετικό pressing κέρδισε πέναλτι, έβαλε και άλλο γκολ και έδωσε άρωμα εύκολης νίκης. Το σχήμα δούλεψε, έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ΑΕΚ. Ο Καρίμ έδινε χώρους στον Ολιβέιρα, κρατούσε παίκτες και ο Πορτογάλος είχε ευκαιρίες να κάνει φάσεις. Το κέντρο καλό με Σιμάνσκι να οργώνει και Μάνταλο να φτιάχνει, όλα πήγαιναν ρολόι.

Δυστυχώς με το 1-2 ήρθε πάλι το σοκ στην άμυνα και δεν προλάβαμε να συνέλθουμε έγινε και 2-2 με γκέλες και τσαφ. Εχει καταντήσει εκνευριστικό να λέμε για τα λάθη την ομαδική άμυνα, την ατομικά, δεν υπάρχει γιατρειά τώρα. Το καλοκαίρι μια νέα τετράδα άμυνας γιατίς δεν πάει άλλο. Για την ώρα η ίδια άμυνα με μέσα τον Σβάρνα που έχει δείξει ο πιο βελτιωμένος με Χιμένεθ.

Στα τελευταία λεπτά το ματς έγινε ροντέο και ελέω Αθανασιάδη που έπιασε το πέναλτι η νίκη ήταν μέσα από του χάρου τα δόντια.

Limit up ο Αθανασιάδης, ο Ολιβέιρα, ο Γκαρσία, ο Αλμπάνης και ο Σιμάνσκι έδωσαν γκολ, έσωσαν και σαν λιοντάρια ήταν οι καλύτεροι.

Limit down ως συνήθως η άμυνα. Οταν βγήκε ο Μπακάκης, έγινε του κουτρούλη ο γάμος. Ο,τι να ‘ναι και δύο γκολ σαν φυστίκια ξανά! Παράλληλα ο Σιμόες όσο έπαιξε δεν βοήθησε. Εκανε λάθος το φάουλ στο κέντρο του γηπέδου που προήλθε το πέναλτι. Δεν έπαιξε έξυπνα όπως άλλες φορές.

Στο κοουτσάρισμα ωραίο το στήσιμο από Χιμένεθ με φουλ επίθεση, παιχνίδι από τα άκρα με ταχύτητα και δύναμη, αλλά φρονώ ότι στο δεύτερο ημίχρονο έκανε λάθος με τις αλλαγές να βγει και ο Τάνκοβιτς και ο Ολιβέιρα. Η Λάρισα από κει και μετά πήρε το κέντρο και έβαλε δύο γκολ μέσα σε ένα τέταρτο.

Βιάστηκε να βάλει Σιμόες και να βγάλει Ολιβέιρα. Ηταν καλή η ΑΕΚ. Δεν χρειαζόταν φόβος και αλλαγή συστήματος σε 4-2-3-1. Εγιναν ατομικά λάθη στην άμυνα και δεν μπορείς να πεις κάτι που να θίγει τον κόουτς. Του βγήκε ο Αλμπάνης, αφού έβαλε κρίσιμο γκολ. Μετά το σοκ της ενδεχομένως μεγάλης γκέλας, ήρθε η νίκη και η ζωή συνεχίζεται…

ΥΓ: Ο Γκαρσία δεν παίζει έναν εναντίον ενός, αλλά ένας εναντίον όλων! Ο καλύτερος ξένος παίκτης του ελληνικού πρωταθλήματος.