ΣΚΕΨΕΙΣ

Πολυτεχνίτης και Ερημοσπίτης η άμυνα

Οτι καλύτερο για καραντίνα να ψάξεις να δεις ματς της ΑΕΚ να διασκεδάσεις με αυτή την κωμικά ομάδα με άμυνα… αλά Θανάση Βέγγο στην ταινία Πολυτεχνίτης και Ερημοσπίτης. Από φάπα σε φάπα και ότι γίνει γίνει.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΔΙΑΣ

Πέντε μήνες γκολ από τα αποδυτήρια που έλεγε ότι πάει για πρωτάθλημα! Σε κάθε παιχνίδι πάμε για αγγλικό σκορ: 4-2, 2-2, 4-3, κούρασε πολύ για τους ΑΕΚτζήδες αυτό το καθημερινό ψυχοφθόρο θέαμα. Κάθε εβδομάδα λες δεν μπορεί, θα βελτιωθεί αλλά τα ίδια και χειρότερα. Σε ένα ματς για ουδέτερους πάλι η ΑΕΚ άλλη μια φορά έκανε δώρο δύο βαθμούς και η κλεψύδρα της Ευρώπης αδειάζει πλέον με το κάζο της 10ετίας να μοιάζει πολύ πιθανό.

Αγωνιστικά για γέλια το πρώτο ημίχρονο στο ξεκίνημα 0-2, άντε τρεχάτε πάλι για ανατροπή και σασπένς. Γκολ από στημένα πάλι. Παίκτες αλλού για αλλού. Σαν σε προπόνηση η Τρίπολη πήρε προβάδισμα

4-4-2 ο Χιμένεθ με άμυνα για γέλια και επειδή δεν πάει άλλο ας μιλήσουμε καθαρά για παίκτες.

Ο Αθανασιάδης στάθηκε αλλά για μένα είναι δεύτερη, τρίτη επιλογή. Αρα δεν είναι για ΑΕΚ. Δεξί μπακ δεν έχουμε. Ο Σβάρνας είναι στόπερ και δεν έχει καμία δουλειά να παίζει στα άκρα. Ευθύνη έχει και ο Χιμένεθ γιατί δεν βάζει Νταντσένκο και ότι γίνει γίνει.

Αυτός ο στόπερ ο Νεντελτσεάρου μου θυμίζει Αλκη Γιαννακά με ζελέ στο μαλλί και στυλ απαθές. Από γκέλα σε γκέλα και τσαφ σε τσαφ είναι για Β’ Εθνική. Ο Λάτσι θέλει δουλειά. Αριστερό μπακ δεν έχουμε. Είμαστε μαύρη τρύπα. Ο Μιτάι θέλει δουλειά. Ο Λόπες είναι πηγή κινδύνου. Ας ακολουθήσει τον φίλο του τον Λιβάγια. Εκεί ο Χιμένεθ δεν καταλαβαίνω γιατί δεν βάζει αριστερό μπακ, δεξιοπόδαρο ή να πάει σε τρεις πίσω αφού δεν έχει αριστερό μπακ ούτε δεξί.

Στο κέντρο όαση ο Σιμάνσκι κάνει για ΑΕΚ σαν χαφ. Ο Μάνταλος τρέχει όπου να ναι, γενικά σαν αμυντικό χαφ εξατμίζεται. Δεν παίρνουμε τίποτα από αυτόν. Ο Τάνκοβιτς καλός με την μπάλα, αλλά δεν έχει νεύρο και τσαγανό. Απροπόνητος, άρα θα παίρνουμε πράγματα, αλλά όχι πάντα. Ο Γκαρσία καλός, αλλά θα καεί με αυτό το τσίρκο στην άμυνα. Ο Ανσαριφάρντ προσπαθεί, αλλά δεν αρκεί. Θέλει σχέδιο και η ομάδα δεν έχει. Ο Αλμπάνης τρέχει, θέλει ουσία.

Στο κοουτσάρισμα ο Χιμένεθ με την αλλαγή Κρίστισιτς άλλαξε το σύστημα και του βγήκε. Ισοφάρισε η ΑΕΚ, έχασε ευκαιρίες αλλά ας μου επιτραπεί δεν είναι ομάδα αυτή σοβαρή με αυτή την άμυνα πάμε για ντεπόν εδώ και πέντε μήνες.

Κάθε εβδομάδα ακούμε για μυϊκούς τραυματισμούς, δείγμα ότι δεν έγινε και δεν γίνεται σωστή δουλειά σε θέματα εκγύμνασης, αποκατάστασης και επιστροφής στον αγωνιστικό χώρο.

Από τον Οκτώβρη είχα επισημάνει ότι η ομάδα δεν έχει ταχύτητα, δύναμη. Ελεγαν ότι οι παίκτες είναι επαγγελματίες, γυμνάζονται στην καραντίνα. Αστεία πράγματα κάθε μέρα. Ακόμα και στον καναπέ τραυματίζονται οι παίκτες.

Δυστυχώς τον Δεκέμβρη δεν έγιναν τα βασικά. Ενα στόπερ, ένα δεξιά μπακ και ένα αριστερό μπακ να σωθεί άκουσον άκουσον η Ευρώπη. Ετσι όπως γίνεται παιδιά, πάμε για το κάζο της 10ετίας.

Οπως βλέπω την κατάσταση είναι τυχή η ομάδα που ο κόσμος απουσιάζει από τα γήπεδα. Τραυματισμού, τραγική κατάσταση στην άμυνα που όλο υπόσχεται ότι θα κρατήσει αλλά τζίφος. Απουσία μεταγραφών σε πολύ σοβαρές θέσεις οδηγούν σε αδιέξοδο.

Γράφουμε διαπιστώσεις, αυτίες, αλλά εδώ και καιρό είχαμε διαπιστώσει τον κίνδυνο να μην βγούμε Ευρώπη και να μπει η ομάδα σε περίοδο εσωστρέφειας.

Εύχομαι να πάρουμε το κύπελλο Ελλάδας που απευθείας κατοχυρώνει ευρωπαϊκό εισιτήριο.