Στα άκρα οι Αγγελόπουλος – Βασιλακόπουλος

Στα άκρα οι Αγγελόπουλος – Βασιλακόπουλος

Η κόντρα Αγγελόπουλου – Βασιλακόπουλου δεν είναι τωρινή. Κρατάει από τα προηγούμενα χρόνια. Σαν να μην έφτανε αυτό, η ΑΕΚ αποφάσισε να μην στείλει τρεις διεθνείς στην προπόνηση της Εθνικής. Ο λόγος για τους Μωραΐτη, Κατσίβελη και Χρυσικόπουλο με αποτέλεσμα να έρθει η αντίδραση της ΕΟΚ. Φυσικά η κίνηση της κιτρινόμαυρης ΚΑΕ οφείλεται στο γεγονός της κακής διαιτησίας του αγώνα κόντρα στο Λαύριο.

Η ΕΟΚ προχώρησε σε ανακοίνωση, αφήνοντας αιχμές για τον ισχυρό άνδρα της ΚΑΕ, Μάκη Αγγελόπουλο, για τη στάση του.

Σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο η άρνηση συμμετοχής στην Εθνική τιμωρείται με αποκλεισμό για 1-10 χρόνια από την Εθνική και 6-12 μήνες από κάθε δραστηριότητα, ενώ προβλέπονται κυρώσεις και για τις ομάδες αν αποδειχτεί πως εμπλέκονται στην αποχή των παικτών τους.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

«Με αδικαιολογήτως απόντες τους αθλητές της ΑΕΚ, Δημήτρη Κατσίβελη, Λίνο Χρυσικόπουλο και Δημήτρη Μωραϊτη άρχισε σήμερα η προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών εν όψει τους τελευταίου «παράθυρου» των προκριματικών αγώνων του Ευρωμπάσκετ 2022.

Οι τρεις παίκτες δεν έδωσαν το «παρών» χωρίς να υπάρχει κάποια δικαιολογία, άρα έθεσαν εαυτόν εκτός ομάδας και το θέμα τους θα παραπεμφθεί άμεσα στα αρμόδια όργανα για να εφαρμοστούν όσα προβλέπονται από τον εν ισχύ Αθλητικό Νόμο και τον εσωτερικό κανονισμό της Ομοσπονδίας.

Η ΕΟΚ αισθάνεται τη δυσάρεστη ανάγκη να εκφράσει τη δυσφορία της για την αντιμετώπιση κάποιων “αφεντικών” του μπάσκετ στην Ελλάδα, έναντι της εκπροσώπησης του ελληνικού μπάσκετ που είναι οι Εθνικές ομάδες. Και είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουν άπαντες για μια ακόμα φορά τη σημαντική διαφορά μεταξύ των δύο: Του ελληνικού μπάσκετ και του μπάσκετ στην Ελλάδα.

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, στη σημερινή συγκέντρωση ήταν παρόντες οι εξής δέκα παίκτες: Βασίλης Καββαδάς, Δημήτρης Κακλαμανάκης, Ζώης Καράμπελας, Γιάννης Κουζέλογλου, Βαγγέλης Μαργαρίτης, Βασίλης Μουράτος, Χρήστος Σαλούστρος, Βασίλης Τολιόπουλος, Γιώργος Τσαλμπούρης, Νίκος Χουγκάζ. Αυτοί θα ταξιδέψουν αύριο το μεσημέρι, μετά από μία προπόνηση το πρωί στο ΟΑΚΑ, για τη Ρίγα με πτήση τσάρτερ και ήδη έχουν αρχίσει οι ενέργειες σε συνεργασία με τη FIBA για να υπάρξει δυνατότητα αντικατάστασης των απόντων. Έτσι κι αλλιώς, ανεξάρτητα από τα περιθώρια που θα υπάρξουν, οποιοσδήποτε παίκτης μπορέσει να κληθεί θα πρέπει να έχει διάστημα 48 ωρών από την ώρα που θα υποβληθεί σε τεστ κορονοϊού μέχρι να του επιτραπεί η είσοδος στη Λετονία, βάσει των υγεινομικών πρωτοκόλλων που ισχύουν στη χώρα».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *