ΣΚΕΨΕΙΣ

Δικέφαλη ορχήστρα

Με σούπερ προσθήκη τον γκαρντ Μέικον, η ΑΕΚ δεν θύμισε ομάδα ενός παίκτη που συνήθως βλέπαμε τον πολυτάλαντο Λάνγκφορντ να τα κάνει όλα, αλλά μια καλά μετά από καιρό κουρδισμένη μηχανή με όμορφο ομαδικό μπάσκετ νίκησε έναν δύσκολο αντίπαλο το Περιστέρι, που αν μη τι άλλο έλλειψη και του ΟΣΦΠ είναι μέσα στις καλύτερες ομάδες του ελληνικού μπάσκετ με διακρίσεις!

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΔΙΑΣ

Πέρασε καιρός να δούμε ένα ρόστερ πιο πλούσιο, αφού οι τραυματίες επέστρεψαν αλλά με την απουσία ενός star όπως ο Λάνγκφορντ δεν ήταν και τόσο ρόδινα τα πράγματα!

Στο πρώτο ημιχρόνο το 44-28 σχεδόν double σκορ τα λέει όλα! Το 13/19 δίποντα και τα 21 ριμπάουντ λένε σημαντικά πράγματα. Με καλές επιθέσεις, οργανωμένες που έβγαζαν ελεύθερα σουτ κοντά στη ρακέτα χωρίς εκβιασμούς και βιασύνη οι 44 πόντοι είναι πολύ καλοί!

Ο Μέικον ντριμπλέρ πολύ γρήγορος, με σταυρωτές, με αλλαγές κατεύθυνσης και ήρεμο στυλ κάνει τη διαφορά και προσωπικά μου θυμίζει τον Μάνυ Χάρις έναν πολύ καλό παίκτη που είχαμε πριν 2 χρόνια στη θέση 2 αλλά και στη θέση 1 όπως τώρα χρησιμοποιεί ο Παπαθεοδώρου τον Αμερικανό. Στη άμυνα δεν ξέρω εάν θα βοηθήσει. Θέλει περισσότερο αθλητικά προσόντα, αλλά είπαμε ο άνθρωπος ήρθε για σκόρερ όταν η ομάδα κολλάει! Με την ταχύτητα του και το στυλ του επιθετικά θα βοηθήσει.

Στο Β ημίχρονο η συνταγή του πρώτου η ίδια. Ομαδικές προσπάθειες με αρκετούς σκόρερ όπως οι Χρυσικόπουλος, Ρογκαβόπουλος, Mορέιρα, Ματσιούλις, Γιάνκοβιτς η ΑΕΚ είχε ένα ευχάριστο βράδυ με τη διαφθορά να ξέφυγε έως τους 29 πόντους.

MVP ο Μέικν έλλειψη Λάνγκφορντ, Λοτζέσκι, Γκίκα στην περιφέρεια. Πήρε πρωτοβουλίες, έδειξε φρέσκος, ήρεμος εκτελεστής για το πρώτο του ματς τα πήγε περίφημα! Θαρρώ η ομάδα ενισχύθηκε πολύ με την Αμερικανό, αφού και σαν οργανωτής θα δώσει λύσεις στη θέση 1 όταν θα μπει και ο Λάνγκφορντ στη θέση 2.

Εύκολο κοουτσάρισμα και από Παπαθεοδώρου. Το ματς είχε κριθεί από τη δεύτερη – τρίτη περίοδο!

Η συνέχεια με Λαύριο στο κύπελλο Ελλάδος θα έχει σασπένς. Η κατάκτηση του κυπέλλου είναι μονόδρομος για τη Βασίλισσα!