ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Επιασε το σωσίβιο της νίκης και δεν πνίγηκε

Η ΑΕΚ ήταν τρικυμία στην αμυντική της γραμμή, αλλά μπροστά πετούσε «φωτιές». Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κερδίσει το Βόλο με 4-2 για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, έχοντας ως κορυφαίο τον Τάνκοβιτς που πέτυχε δύο γκολ. Κορυφαίος για τους φιλοξενούμενους ο Φεράρι. Τραγικοί οι Νταντσένκο και Τσιγκρίνσκι για την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ. Πρέπει να τραβήξει αυτιά ο Ανδαλουσιανός προπονητής.

Σαν ταινία βγαλμένη από θρίλερ ήταν το πρώτο 25ο λεπτό για την ΑΕΚ απέναντι στο Βόλο, με τους Θεσσαλούς να κάνουν άνω κάτω την άμυνα των κιτρινόμαυρων και να χάνουν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Η αρχή έγινε μόλις στο 2ο λεπτό. Ο Περέα πήρε τη μονομαχία στο σπριντ από τον Μιτάι και από πολύ πλάγια θέση επιχείρησε να πλασάρει τον Τσιντώτα, με τον πορτιέρο της Ενωσης να απομακρύνει. Αυτή ήταν η προειδοποίηση, αφού στο 14’ ήρθε το γκολ για τους φιλοξενούμενους. Ο Μπαρτόλο πέρασε εξαιρετική κάθετη στον Δουβίκα, η άμυνα της ΑΕΚ ήταν πολύ ψηλά και ο νεαρός φορ αφού διένυσε αρκετά μέτρα πλάσαρε όμορφα τον Τσιντώτα για το 0-1. Η ΑΕΚ έμοιαζε πελαγωμένη, κάτι που φάνηκε στο 21’. Ο Φεράρι έκανε εντυπωσιακή ενέργεια από τα αριστερά, πέρασε τον Νταντσένκο, αλλά μετά το γύρισμά του στον Μπαρτόλο ο Τσιγκρίνσκι έβαλε την κόντρα και έσωσε την ΑΕΚ από το 0-2. Μέχρι εδώ όμως. Η ΑΕΚ ξύπνησε και έπιασε το σωσίβιο της σωτηρίας πριν πνιγεί. Στο 25’ ο Λιβάι Γκαρσία έγινε αποδέκτης της μπάλας και με όμορφη πάσα πέρασε στον Μάνταλο που έφυγε στον κενό χώρο και με δεξί διαγώνιο σουτ του αρχηγού της η ΑΕΚ έφερε το ματς στα ίσα (1-1). Πριν προλάβουν να καταλάβουν οι παίκτες του Βόλου τι είχε συμβεί στο 29’ ήρθε το 2-1 για την ΑΕΚ. Εξαιρετική μπαλιά του Κρίστισιτς στην πλάτη της άμυνας του Βόλου, όπου ο Τάνκοβιτς έχοντας κάνει κίνηση τελείωσε με τη μία τη φάση και μάλιστα με ανάποδο πόδι. Στο 32’ ο Σουηδός διπλασίασε τα τέρματά του. Πήρε την μπάλα στη γωνία της μεγάλης περιοχής, έπειτα από κόρνερ και με εντυπωσιακό σουτ έγραψε το 3-1. Τρία λεπτά μετά (35’) η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι. Ο Νταντσένκο έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Λιβάι Γκαρσία τσίμπησε την μπάλα και ο Τσοκάνης τον ανέτρεψε. Ο Ολιβέιρα ανέλαβε την εκτέλεση και στο 36′ πέτυχε το 4-1. Στο 41’ η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ θα μπορούσε να σκοράρει εκ νέου. Ο Νταντσέκο έκανε το γύρισμα από τα δεξιά μετά από όμορφη ενέργεια του Λιβάι, αλλά ο Ολιβέιρα από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ, έχοντας πάντως και ως εμπόδιο τον διαιτητή Φωτιά. Στο 43΄ο Βόλος φωνάζει σωστά για τράβηγμα του Τσιγκρίνσκι στον Περέα. Η φάση εξετάστηκε από το VAR και δεν δόθηκε κάτι. Τράβηγμα υπήρξε, αλλά προφανώς κρίθηκε πως έγινε εκτός περιοχής και δεν μπορεί εκεί να παρέμβει το VAR για φάουλ εκτός περιοχής.

Το κακό πρόσωπο που έδειξε η ΑΕΚ συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Βόλος είχε την πρώτη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο, την οποία την μετουσίωσε σε γκολ. Συγκεκριμένα, στο 57’ ο Φεράρι έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο Μήτογλου από τη μικρή περιοχή σκόραρε με προβολή για το 4-2. Στο 64’ ο Βόλος έφτασε πολύ κοντά στο 4-3. Από λάθος του Νεντελτσιάρου και πάσα του Δουβίκα ο Μπαρτόλο βγήκε τετ-α-τετ αλλά τον νίκησε ο Τσιντώτας. Η ΑΕΚ απάντησε στο 65’. Ο Λιβάι Γκαρσία από πλάγια θέση επιχείρησε το πλασέ, αλλά ο Κλέιμαν του είπε «όχι». Στο 75’ η επόμενη καλή φάση για την Ενωση ήρθε με τον Ανσαριφάρντ, ο οποίος βρήκε στην περιοχή, γύρισε ωραία το σώμα του, αλλά ο Κλέιμαν έδιωξε εντυπωσιακά. Οι τελευταίες καλές στιγμές ήταν για την ομάδα της Μαγνησίας. Η πρώτη με τον Νίνη με τον Τσιντώτα να λέει «όχι» στο 86’ και αμέσως μετά από κόρνερ και πλασέ του Δουβίκα, η μπάλα ψηλοκρεμαστά βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και πέρασε άουτ. Το 4-2 δεν άλλαξε, με τους κιτρινόμαυρους να παίρνουν μια σημαντική νίκη, αλλά χωρίς να πείσουν.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Νταντσένσκο (46’ Λόπες), Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσεάρου, Μιτάι (81’ Σιμόες), Σιμάνσκι, Κρίστισιτς, Μάνταλος (81’ Ραντόνια), Λιβάι Γκαρσία, Ολιβέιρα (69’ Ανσαριφάρντ), Τάνκοβιτς (69’ Αλμπάνης).

Βόλος (Άνχελ Λόπεθ): Κλέιμαν, Φεράρι, Μήτογλου, Γκρίλο, Ριένστρα, Τσοκάνης (91’ Σάντσες), Μαρτίνες (53’ Μίλοκ), Δουβίκας, Μπαρτόλο (77’ Κρητικός), Νίνης, Περέα.