ΣΚΕΨΕΙΣ

Εφιάλτης στο δρόμο με τις λεύκες

Εκεί που λες δόξα το θεό, μέσα σε πολύ λίγο διάστημα, λες βοήθα Παναγιά και από σήμερα μπαίνουμε σε ένα κύκλο αβεβαιότητας εσωστρέφειας και σοβαρής πιθανότητας να χαθεί η έξοδος στην Ευρώπη!

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΔΙΑΣ

Οδυνηρή ήττα από Αρη και η βαθμολογία ανέβασε τους κιτρινους +2 πόντους από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και μ’ έναν ΠΑΟ πολύ βελτιωμένο να έρχεται στα ίσια να διεκδικεί ένα από τα 2 εισιτήρια για το conference.

Αγωνιστικά το ματς ήταν copy paste με το παιχνίδι με τα Γιάννενα. Χωρίς αντίσταση μεγάλη ο Αρης εύκολα έβαλε 2 γκολ στην ΑΕΚ και πήρε μια δίκαιη νίκη!

Τακτικά η ομάδα προβλέψιμη με ένα 4-3-3 αμυντικογενή ελλείψει Σάκχοφ και Γαλανόπουλου, οι Σιμόες, Σιμάνσκι και Κρίστισιτς τρία παιδιά που δεν μπορούν να παίξουν κάθετα ούτε να πάνε στο 1v1 οι επιθέσεις από τον κεντρικό άξονα έμοιαζαν ουτοπία και η μπάλα όλο στο Λιβάι Γκαρσία λες και είναι ο Μέσι το παιχνίδι έγινε πάλι προβλέψιμο και η ΑΕΚ όπως και με την ομάδα του Γιαννίκη έτσι και με την ομάδα του Μάντζιου έμεινε στο μηδέν!

Παράλληλα δεν υπήρχε ξανά σωστή αμυντική λειτουργία στα στημένα. Είναι κωμικό Φεβρουάριο να τρώμε όλο γκολ στην αρχή του αγώνα από στημένες μπάλες και να λέμε μετά θα το γυρίσουμε. Αυτά δεν γυρνάνε ούτε στα Play station που και επίπεδο να ρίξεις το παιχνίδι πάλι δεν γίνεται να γυρνάς αγώνες! Ο τερματοφύλακας στο γκολ κάνει χαστούκι και ρίχνει την μπάλα μέσα στη μικρή – περιοχή αντί να τη μαζέψει ή να τη ρίξει στο πλάι που ξέρουμε ότι είναι κανόνας για αποφυγή γκολ από σουτ ή τσαφ! Ενα ημίχρονο στα σκουπίδια και η κλεψύδρα του χρόνου έγειρε πάλι κατά της ΑΕΚ.

Κανείς διακριθέντας από την ομάδα και στην άμυνα και στο κέντρο και στην επίθεση ένα σουτ στο δοκάρι στο Β ημίχρονο δεν αρκεί. Αυτό δεν είναι ΑΕΚ! Ολοι κάτω από τη βάση και δεν ξέρω πως θα ανατραπεί η κατάσταση, αφού ψυχολογικά αλλά κυρίως αγωνιστικά δεν βλέπω φως μαζί με τους τραυματισμόυς Γαλανόπουλου Σάκχπφ να μοιάζει κατάσταση ανίατης ασθένειας.

Στο κοουτσάρισμα ο Χιμένεθ έχασε από Μάντζιο σαν τακτική. Προβλέψιμα πράγματα χωρίς αλλαγές συστήματος, χωρίς τρικ ο Χιμένεθ έχασε κατά κράτος από την έξυπνη τακτική του Αρη να πάει σε επιθετικό κάθετο παιχνίδι, χτυπώντας τον άξονα εκεί που η ΑΕΚ είχε θέμα δεν κράτησε την μπαλα και έδωσε την εντύπωση ότι ο Αρης είναι το αφεντικό του παιχνιδιού! Εγιναν κάποιες αλλαγές, αλλά όταν πετάμε πάλι ένα ημίχρονο το πάθημα με Γιάννενα δεν έγινε μάθημα η ΑΕΚ εγκλωβίστηκε για ένα ημίχρονο στο σύστημα της και όταν ήθελε ανατροπή πέταξε το πουλί!

Θα ήθελα από Χιμένεθ να μπει με άλλη τακτική, αφού του ‘κατσαν τραυματισμοί και το 4-3-3 δεν παρήγαγε φάσεις! Ενα 4-2-3-1 ή 4-4-2 με ρόμβο ή στην ευθεία δεν θα ήταν προβλέψιμα για τον Αρη.

Η είδηση του ματς: Η μεγάλη πιθανότητα να μείνουμε εκτός Ευρώπης ο εφιάλτης στο δρόμο με τις λεύκες που δεν είναι ταινία, αλλά μοιάζει σενάριο πλέον για την ΑΕΚ, πιθανό, και μάλιστα μια εξέλιξη προβλέψιμη, αφού είχα τονίσει μετά το κάζο με τα Γιάννενα στο AEK24HOURS ότι η Ευρώπη παίζεται!

Από σήμερα λοιπόν στα ζάρια και η Ευρώπη, με ένα σύνολο αγώνων σε πρωτάθλημα και κύπελλο προσπαθώ να βρω τρόπο να πιαστώ για να αισιοδοξώ.

Εύχομαι να βγούμε από το αδιέξοδο με μοναδικό στόχο την έξοδο στην Ευρώπη και την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας!