ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Ξεπάγωσε» η ασόβαρη ΑΕΚ για να κερδίσει δικό της παιχνίδι

Η φετινή ΑΕΚ έχει βαλθεί να παίζει με την καρδιά του κάθε φίλου της. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός πως τα δύο γκολ του Ολιβέιρα δεν αρκούσαν κόντρα στην ΑΕΛ για να πάρει τη νίκη, με αποτέλεσμα να έρθει ένα πέναλτι που έπιασε ο Αθανασιάδης και δύο γκολ από Αλμπάνη και Σιμάνσκι για να φύγει η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ με το 4-2 από τη Λάρισα. Στους 43 βαθμούς παρέα με Αρη και ΠΑΟΚ η Ενωση.

Ορεξάτη μπήκε στο τερέν του Αλκαζάρ η ΑΕΚ που είχε την πρώτη καλή στιγμή με τον Ανσαριφάρντ. Στο 2’ ο Μάνταλος έκανε την παράλληλη σέντρα από τα αριστερά, αλλά ο Ιρανός φορ δεν πρόλαβε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Αυτή ήταν η προειδοποίηση, καθώς στο 11ο λεπτό η Ενωση κέρδισε πέναλτι. Ο Μαξιμένκο γύρισε απρόσεκτα στον Μπάγιτς, ο Ολιβέιρα κυνήγησε τη φάση, κατάφερε να την «τσιμπήσει» με τον Μπάγιτς να τον γκρεμίζει. Ο διαιτητής Γκορτσίλας έκανε χρήση του VAR για να σιγουρευτεί και έδειξε την άσπρη βούλα. Στο 14’ ο Ολιβέιρα ανέλαβε την εκτέλεση, κάνοντας το 0-1. Η επόμενη καλή στιγμή για τους κιτρινόμαυρους ήρθε στο 18’. Ο Μπακάκης έπιασε δυνατό αριστερό σουτ, με την μπάλα να φεύγει άουτ. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε για λίγα λεπτά και φτάσαμε στο 37’ για να δούμε την πρώτη καλή στιγμή για την ΑΕΛ. Ο Ακούνια έκανε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Αθανασιάδη. Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου η ΑΕΚ διπλασίασε τα τέρματά της. Στο 43’ ο Γκαρσία έκανε εξαιρετική σέντρα από τα αριστερά, με τον Ολιβέιρα και πάλι, αυτή τη φορά με ωραία κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2.

Ακόμα πιο χορταστικό αλλά όχι για… καρδιακούς ήταν το δεύτερο ημίχρονο στο Αλκαζάρ. Η ΑΕΚ μπήκε και πάλι δυνατά και στο 48’ είχε φάση. Ο Γκαρσία έκανε εξαιρετικό αριστερό σουτ, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα έξω από την εστία του Μπάγιτς. Η ΑΕΛ «ξύπνησε», αντέδρασε και σκόραρε. Στο 71’, ο Μουκαντζό βρήκε ωραία εντός περιοχής τον Νικολιά, με τον πρώην παίκτη της ΑΕΚ (ξεκίνησε από τις ακαδημίες της) να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με ωραίο αριστερό σουτ, μειώνοντας σε 1-2. Ένα λεπτά μετά ο Ολιβέιρα έχασε το άχαστο. Σαν να μην έφτανε αυτό στο 80’ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν. Ο Ακούνια πέρασε Λάτσι και Λόπες, βρέθηκε εντός περιοχής της ΑΕΚ, έπιασε έναν «κεραυνό», ο οποίος κατέληξε στα δίχτυα του Αθανασιάδη για το 2-2. Το ματς έγινε ροντέο. Στο 87’ το σουτ του Σιμόες πέρασε ελάχιστα έξω, ενώ στο 90’ η ΑΕΚ πέτυχε το 2-3. Ο Αλμπάνης που είχε μπει στο τερέν από το ύψος του πέναλτι, έπιασε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Χουσίνο και κατέληξε στα δίχτυα. Στο 92’ η ΑΕΛ κέρδισε φάουλ. Στην εκτέλεση του, η μπάλα μέσα στην περιοχή βρήκε πρώτα το κεφάλι του Γκαρσία και σταμάτησε στο χέρι του. Ο Ευαγγέλου πρότεινε στον διαιτητή, Γκορτσίλα να δει τη μπάλα στο VAR. Στη συνέχεια έδειξε το σημείο του πέναλτι. Στο 95’ ο Μουκαντζό ανέλαβε να το εκτελέσει, αλλά ο Αθανασιάδης έπεσε στη σωστή γωνία και με τα πόδια έδιωξε. Στην αντεπίθεση η ΑΕΚ πέτυχε το τέταρτο γκολ με τον Γκαρσία να δίνει την κατάλληλη στιγμή στον Σιμάνσκι κι εκείνος από κοντά να γράφει το τελικό 2-4, με τον πάγκο της Ενωσης να μπαίνει όλος στον αγωνιστικό χώρο.

ΑΕΛ: (Τζιανλούκα Φέστα): Μπάγιτς, Γκράουρ (63’ Μπέρτος), Ζίζιτς, Μακσιμένκο, Γιακιμόφσκι, Στίφλερ (53’ Νικολιάς), Κολομπίνο, Μιλοσάβλιεβιτς (63’ Μουκαντζό), Μπεν Χατίρα, Ακούνια, Νούνιτς (87’ Κουσίνο).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Μπακάκης (54’ Νταντσένκο), Νεντελτσιάρου, Λάτσι, Λόπες, Γκαρσία, Σιμάνσκι, Μάνταλος, Τάνκοβιτς (74’ Σιμόες), Ολιβέιρα (74’ Αλμπάνης), Ανσαριφάρντ.