ΣΚΕΨΕΙΣ

Ο Βαρδινογιαννισμός έχει μπει για τα καλά στα διοικητικά της ΑΕΚ

Το ένα λάθος μετά το άλλο κάνουν στην ΑΕΚ και αντί το πάθημα να τους γίνει μάθημα, τα λάθη συνεχίζονται και κανείς δεν ξέρει για πόσο. Σε μια χρονιά που δεν αποκλείεται να είναι καταστροφική και μόνο από θαύμα μπορεί να γυρίσει το νόμισμα και πέφτοντας από την… Ακρόπολη η ΑΕΚ να βρει πορτοφόλι στο τέλος της χρονιάς.

Το νέο έγκλημα έχει να κάνει με την περίπτωση του Μάρκο Λιβάγια (έχουν γίνει αυτά με Μπακασέτα, Λαμπρόπουλο, Γιακουμάκη κ.α.) με την ΑΕΚ να κερδίζει τα 500.000 ευρώ, χάνοντας όμως εκατομμύρια. Θυμίζω πως για τον Κροάτη φορ είχε ενδιαφερθεί η ιταλική Σπαλ την χειμερινή μεταγραφική περίοδο το 2020, με τη διοίκηση Μελισσανίδη να λέει “όχι” στην πρόταση των 4 εκατ. ευρώ. Ζημιά δηλαδή 3,5 εκατ. ευρώ. σε μια χρονιά.

Επίσης, το 2018 μετά και τον αποκλεισμό της Σέλτικ στα προκριματικά του Champions League, υπήρχαν δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για πρόταση ύψους 8 εκατ. ευρώ από ομάδα της Serie A για τον Λιβάγια. Δημοσιεύματα που δεν διαψεύστηκαν ποτέ από την ΠΑΕ ΑΕΚ.

Και τι έγινε τώρα; Ο 27χρονος στράικερ έφυγε για την Κροατία προκειμένου να βρεθεί δίπλα στη σύζυγό του, η οποία είναι έγκυος περιμένοντας το δεύτερο παιδί τους, με τον Λιβάγια να συνεχίζει την ποδοσφαιρική του καριέρα στη Χάιντουκ Σπλιτ με το ποσό των 160.000 ευρώ μέχρι τον Ιούνιο. Από κει και πέρα βλέπουμε.

Στο τέλος του συμβολαίου του ο Μάρκο Λιβάγια θα κάνει το δικό του ταμείο και θα ψάξει την πρόκληση που επιθυμεί. Ισως αυτή να είναι σε μια χώρα του εξωτερικού. Ισως να είναι και η επιστροφή του στην Ελλάδα, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε τα δημοσιεύματα και τις ορέξεις του Βαγγέλη Μαρινάκη να τον ντύσει στα ερυθρόλευκα. Μην ξεχνάμε πως η Ελλάδα αρέσει στην οικογένεια Λιβάγια, αλλά μέχρι να έρθει εκείνη η ώρα ένα είναι το σίγουρο: Ο Βαρδινογιαννισμός έχει μπει για τα καλά στα διοικητικά της ΑΕΚ. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης συμπεριφέρεται στους παίκτες όπως ο Βαρδινογιάννης (Καπετάνιος για πολλούς) σε παίκτες του Παναθηναϊκού όταν δεν γινόταν το δικό του.