ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Συγκέντρωση σε άμυνα και επίθεση ζήτησε ο Λάτσι

Στις στατικές φάσεις έχει ρίξει την προσοχή του ο Μανόλο Χιμένεθ, όπως τόνισε ο Ζίγκα Λάτσι στη Nova, ενώ υποστήριξε πως αν η ΑΕΚ θέλει να πάρει τη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένη σε άμυνα και επίθεση.

Αναλυτικά όσα είπε…

Για την αμυντική δυσλειτουργία που παρουσιάζει η ΑΕΚ: «Είναι ξεκάθαρο ότι δεχόμαστε πολλά γκολ. Δεν είναι το δυνατό μας σημείο. Δουλέψαμε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας πάνω σε αυτό και ελπίζουμε να βελτιωθούμε».

Για τις στατικές φάσεις και για το γεγονός ότι η ΑΕΚ έχει δεχθεί 14 γκολ με αυτόν τον τρόπο από τα συνολικά 27 που έχει παθητικό: «Είναι μεγάλος αριθμός. Τα 14 γκολ στις στατικές φάσεις έρχονται από έλλειψης συγκέντρωσης στην άμυνα. Το γνωρίζουμε, δουλέψαμε πάνω σε αυτό και ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να βελτιωθούμε ώστε να μην δεχόμαστε γκολ».

Για το αν περίμενε ότι από το ματς με τον Άρη πως θα ακολουθούσαν διαδοχικά παιχνίδια για τον ίδιο με τη φανέλα της ΑΕΚ: «Το ήλπιζα, αλλά δεν ήμουν σίγουρος. Είμαι χαρούμενος για την ευκαιρία και την εμπιστοσύνη που μου δείχνει ο προπονητής».

Για το αν βλέπει ότι έχει βελτιωθεί στο παιχνίδι του: «Βλέπω καθημερινή βελτίωση και προσπαθώ να βελτιώνομαι από προπόνηση σε προπόνηση. Συγκρίνοντας το πρώτο με το πιο πρόσφατο παιχνίδι έχει υπάρξει βελτίωση αλλά δεν μπορώ να πω ότι είμαι ικανοποιημένος. Δουλεύω σκληρά γιατί πιστεύω ότι μπορούν να υπάρξουν σημάδια βελτίωσης σε όλα τα κομμάτια».

Για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο: «Θα είναι ένα δύσκολο ματς. Είχαμε την ευκαιρία αυτή τη βδομάδα να ξεκουραστούμε και να προετοιμαστούμε ώστε να είμαστε έτοιμοι. Ο Παναθηναϊκός έχει μια πολύ καλή ομάδα, μια δυνατή ομάδα που παίζει επιθετικά στην άμυνα. Από τη στιγμή που πάρουν την μπάλα στα πόδια τους ο στόχος τους είναι να βρουν την απέναντι εστία. Πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι κατά τη διάρκεια όλου του παιχνιδιού τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά».