ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σ’ αγαπάμε κι είναι άδικο να μας πας στο τρελάδικο!

Ούτε απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης η ΑΕΚ κατάφερε να παρουσιάσει μια σταθερή εικόνα με αποτέλεσμα να έρθει ισόπαλη με σκορ 2-2 σε ένα παιχνίδι με τρελό ρυθμό. Οι Αρκάδες προηγήθηκαν στο 18′ με 0-2, αλλά η Ενωση βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να φέρει το ματς στα ίσα, ενώ θα μπορούσε να το κερδίσει.

Οι κιτρινόμαυροι έφτασαν τους 44 βαθμούς, χάνοντας έδαφος, με τους Αρκάδες να κλειδώσουν τη θέση τους στα πλέι οφ.

Στο… ύπνο θέλησε να πιάσει η ΑΕΚ τον Αστέρα Τρίπολης και μόλις στο 3ο λεπτό ένα σουτ του Τάνκοβοτς που μπήκε σφήνα στην περιοχή κατέληξε σε κόρνερ. Αυτή η φάση φαίνεται πως ξύπνησε τους Αρκάδες, οι οποίοι έκαναν ένα μαγικό 20λεπτο. Στο 6′ αδράνεια στην άμυνα της Ενωσης μετά από εκτέλεση φάουλ του Λουίς Φερνάντεθ, κεφαλιά του Καστάνιο, μεγάλη απόκρουση του Αθανασιάδη. Αυτή ήταν η προειδοποίηση διότι στο 16′ ήρθε το 0-1. Το σουτ του Μουνάφο έγινε πάσα, η άμυνα της ΑΕΚ “κοιμήθηκε” και ο Λουίς Φερνάντεθ πετάχτηκε και με πλασέ άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους. Δύο λεπτά αργότερα, το σουτ του Τσιλίκα από τα δεξιά έδιωξε εντυπωσιακά ο Αθανασιάδης. Δεν έγινε όμως το ίδιο στο 18′. Νέα εκτέλεση κόρνερ, ο Σουάρεθ έρχεται από πίσω και με δυνατή κεφαλιά διπλασίασε (0-2) τα τέρματα για τους Αρκάδες! Στο 30′ ο Νέλσον Ολιβέιρα αποχώρησε τραυματίας και ο Μανόλο Χιμένεθ αναγκάστηκε να γυρίσει το σχηματισμό σε 4-2-3-1, ρίχνοντας στο ματς τον Κρίστισιτς. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στο 40′ η ΑΕΚ να μειώσει με ένα καταπληκτικό σουτ του Σιμάνσκι μέσα από τη μεγάλη περιοχή, σε 1-2. Με τη σέντρα όμως ο Αστέρας λίγο έλειψε να πετύχει τρίτο τέρμα. Ο Λουίς Φεντάντεθ τσίμπησε την μπάλα με το κεφάλι, αλλά το σουτ του που επιχείρησε έδιωξε ο Αθανασιάδης. Λίγο πριν φύγει το ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 44′ ο Κρίστισιτς πέρασε καταπληκτική μπαλιά στον Τάνκοβιτς, ο οποίος έκανε τρομερή ενέργεια, έδωσε για τον Σιμάνσκι και αυτός σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι αλλά στη συνέχεια ο Ανσαριφάρντ εξ επαφής έστειλε την μπάλα άουτ!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μανόλο Χιμένεθ τα έπαιξε όλα για όλα. Εριξε στο ματς τον Λόπες αντί του Μιτάι. Η εικόνα της ΑΕΚ βελτιώθηκε κι άλλο, αλλά να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Κάτι οι τελικές προσπάθειες, κάτι η κακοδαιμονία, κάτι ο Τσιφτσής κρατούσαν πίσω στο σκορ την Ενωση. Τελικά η λύση δόθηκε στο 68′. Ο Σιμάνσκι πέρασε για τον Λιβάι Γκαρσία, εκείνος έκανε μια τρομερή ενέργεια από τα δεξιά και γύρισε και πάλι για τον Σιμάνσκι, ο οποίος πλάσαρε σωστά για το 2-2 με το δεύτερο προσωπικό του γκολ. Με το γκολ αυτό η ΑΕΚ αύξησε κι άλλο την πίεσή της, ψάχνοντας το τρίτο τέρμα. Ωστόσο, ο Αστέρας είχε τη μεγάλη ευκαιρία στο 73′ αλλά το σουτ του Σίτο έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Αθανασιάδη. Δύο λεπτά αργότερα έγινε η φάση του ματς: Αρχικά, σουτ του Κρίστιτσιτς βρήκε πάνω στον Σιμάνσκι, ο Ανσαριφάρντ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τσιφτσή και στην εξέλιξη της φάσης ο Καστάνιο έβγαλε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Λάτσι! Οι Αρκάδες κλείστηκαν για να κρατήσουν το βαθμό της ισοπαλίας με την ΑΕΚ να βλέπει το σουτ του Σβάρνα να το σταματάσει πάνω στη γραμμή ο Αλβαρες στο 93′.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Μιτάι (46′ Λόπες), Λάτσι, Νεντελτσιάρου, Σβάρνας, Σιμάνσκι, Μάνταλος, Τάνκοβιτς (65′ Αλμπάνης), Γκαρσία, Ολιβέιρα (30′ Κρίστιτσιτς), Ανσαριφάρντ.

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Άλβαρες, Καστάνιο, Σουάρεθ, Κώτσιρας, Βαλιέντε, Μουνάφο (84′ Ιγκλέσιας), Τιλίκα (62′ Κρέσπι), Λουίς Φερνάντεθ (75′ Αλί Μπαμπά), Σίτο (75′ Ριέρα), Μπαράλες.