ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ταλαιπωρία στη Λεωφόρο με τον Γκαρσία να δίνει το βαθμό στην ΑΕΚ

Μπορεί η ΑΕΚ να ήταν καλύτερη στα σημεία, να είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν είχε τις εμπνεύσεις. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μείνει στο 1-1 με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο με τον Γκαρσία να ισοφαρίζει στο 73′ το γκολ του Βέλεθ στο 58′.

Στους 45 βαθμούς έμεινε η Ενωση, στους 42 οι γηπεδούχοι, με κερδισμένο της αγωνιστική τον Αρη που είναι μόνος δεύτερος με 47 βαθμούς, ενώ ο ΠΑΟΚ έμεινε στους 46 και είναι τρίτος.

Το πρώτο ημίχρονο έφυγε χωρίς να το καταλάβει κανείς. Οι δύο ομάδες ήταν πολύ επιφυλακτικές και ακίνδυνες. Η ΑΕΚ είχε την υπεροχή στην κατοχή, αλλά με ημιτελείς προσπάθειες, ενώ ο Παναθηναϊκός έκανε αρκετά λάθη στο κέντρο και έπαιζε παιχνίδι αναμονής προσπαθώντας να βρει ευκαιρίες στην κόντρα απέναντι σε έναν αντίπαλο που επίσης δεν ρισκάρει.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα ΑΕΚ και Παναθηναϊκού βελτιώθηκε. Οι πράσινοι ήταν αυτοί που πήραν προδάδισμα στο σκορ με τον Βέλεθ. Στο 58′ έγινε γέμισμα στην περιοχή, η μπάλα μετά από κεφαλιά του αμαρκάριστου Ενγκμπαγκοτό έφτασε στον Βέλεθ που με καταπληκτικό τελείωμα στην αντίθετη γωνία έκανε το 1-0. Τελείωμα υψηλής ποιότητας από τον στόπερ του Παναθηναϊκού. Ενα γκολ που ασφαλώς μόνο η ΑΕΚ θα μπορούσε να δεχτεί και ένα αχρείαστο φάουλ του Λάτσι πιο κοντά στη σέντρα. Η Ενωση με το γκολ που δέχτηκε έφτασε τα 15 από στημένες φάσεις στο παθητικό της σε σύνολο 28 φέτος.

Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ προσπάθησε να αντιδράσει. Στο 68′ μια καλή σέντρα του Λόπες με το δεξί από τα αριστερά, βρήκε το κεφάλι του Ανσαριφάρντ με την μπάλα να καταλήγει εύκολα στα χέρια του Διούδη. Τελικά η ΑΕΚ ισοφάρισε στο 73′. Ο Σιμάνσκι έκλεψε στο κέντρο, πέρασε σε καλό τάιμινγκ στον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος αρχικά κλείστηκε με μια αποτυχημένη ντρίμπλα, αλλά κέρδισε μια κόντρα και από πλάγια θέση πλάσαρε τον Διούδη σκοράροντας με τη βοήθεια του δεξιού δοκαριού για το 1-1.

Στο 83′ η ΑΕΚ είχε κι άλλη καλή στιγμή. Ο Μάνταλος που ανέβασε στροφές στο δεύτερο ημίχρονο με ατομική ενέργεια πέρασε τον Μολό, μπήκε στην περιοχή, αλλά το σουτ από πλάγια θέση πέρασε αρκετά άουτ. Η τελευταία στιγμή ανήκε στον Παναθηναϊκό. Στο 90′ ο Χατζηγιοβάνης εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, ο Νιάς έκανε την προβολή και ο Αθανασιάδης έπεσε και μπλόκαρ λίγο μπροστά από τη γραμμή. Το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος και κρίνεται δίκαιο σε ένα παιχνίδι… ταλαιπωρία!

Παναθηναϊκός (Μπόλονι): Διούδης, Μολό, Χουάνκαρ, Πούγγουρας, Βέλεθ, Αλεξανδρόπουλος (85’ Βιγιαφάνιες), Νιάς, Μαουρίσιο, Ενγκμπακοτό (78’ Χατζηγιοβάνης), Καμπετσής, Ιωαννίδης (78’ Καρλίτος).

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Λάτσι, Λόπες, Σβάρνας, Νεντελτσιάρου, Σιμάνσκι, Κρίστισιτς, Μάνταλος, Γκαρσία, Τάνκοβιτς (68’ Μαχαίρας), Ανσαριφάρντ (91’ Χριστόπουλος).