ΣΚΕΨΕΙΣ

Στη διακοπή η ΑΕΚ πρέπει να επουλώσει τις πληγές της

Οταν η ΑΕΚ δεν μπορεί να διορθώσει τα επαναλαμβανόμενα λάθη, αρχίζει και κουράζει η κατάσταση. Ολο τον οργανισμό της ΑΕΚ. Από τη διοίκηση, το τεχνικό επιτελείο αλλά πάνω απ’ όλα τον κόσμο της. Αυτόν που έχει βάλει πλάτη χιλιάδες φορές και το μόνο που παίρνει είναι περισσότερο πίκρα και λιγότερη χαρά.

Δεν ήταν το πρώτο κακό παιχνίδι της ΑΕΚ στην Τούμπα. Ωστόσο, ο Μανόλο Χιμένεθ ήταν απογοητευτικός σε όλα του. Στον τρόπο με τον οποίο παρέταξε την Ενωση με σχηματισμό 4-3-3 και τον Ολιβέιρα σε ρόλο αριστερού εξτρέμ, στις αλλαγές του με Κοσίδη – Νταντσένκο, ακόμα και στις δηλώσεις του μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ. Ολα ήταν άστοχα.

Φυσικά όσο μερίδιο ευθύνης έχει ο προπονητής της ΑΕΚ, άλλο τόσο έχουν οι παίκτες και η διοίκηση. Αυτά για να μην παρεξηγηθώ. Ο Χιμένεθ είναι αυτός που στήνει μια ομάδα στον αγωνιστικό χώρο και περιμένει να δει αποτελέσματα. Αντ’ αυτού όχι μόνο δεν είδε, αλλά τα πράγματα πήγαν από το κακό στο χειρότερα. Τα παιδικά λάθη στην άμυνα δεν μπορούν να διορθωθούν με τίποτα, ενώ η επιθετική λειτουργία μετά την αποχώρηση του Λιβάγια είναι σαν κάποιος να έριξε τον γενικό του ρεύματος. Οσον αφορά τη διοίκηση έχει καταφέρει να αποδυναμώσει την πρωταθλήτρια ΑΕΚ του 2018 και αντί να επενδύσει πάνω σε αυτήν την διέλυσε. Θέμα κακής διαχείρισης του Δημήτρη Μελισσανίδη ξεκάθαρα!

Ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα κατάφερε να εκμεταλλευτεί όλα τα λάθη της ΑΕΚ και ο Γκαρσία του Χιμένεθ. Το έκανε τέσσερις φορές, με τα τρία γκολ να μετράνε και το ένα να ακυρώνεται. Αντίθετα, η ΑΕΚ σκόραρε μία φορα στην μοναδική ευκαιρία που της δόθηκε και μετά απείλησε στο δεύτερο ημίχρονο με δύο σουτ που βρήκαν σε ετοιμότητα τον Πασχαλάκη. Με την ήττα η Ενωση έπεσε στην 4η θέση σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα, έχοντας μπροστά της τον ΠΑΟΚ και τον Αρη με +2 και +3 βαθμούς αντίστοιχα και ενώ το επόμενο παιχνίδι φέρνει στο δρόμο των κιτρινόμαυρων τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Στη διακοπή του πρωταθλήματος η ΑΕΚ πρέπει να επουλώσει τις πληγές της. Ολοι ποντάρουν στην επιστροφή των Γαλανόπουλου και Τσιγκρίνσκι, ενώ ερωτηματικό αποτελεί το πότε θα γυρίσει ο Σιμόες που κατ’ εμέ φέτος είναι η μισή και κάτι παραπάνω ΑΕΚ. Ηρεμία στα αποδυτήρια της ομάδας δεν υπάρχει και αυτό είναι ολοφάνερο. Υπάρχει γκρίνια, υπάρχει δυσαρέσκεια, αλλά τίποτα δεν έχει χαθεί. Η ΑΕΚ πρέπει να κατακτήσει τη 2η θέση για λόγους γοήτρου αλλά πάνω απ’ όλα πρέπει να πάρει το Κύπελλο Ελλάδας έστω κι αν αυτή τη στιγμή είναι το αουτσάιντερ της διοργάνωσης όπως δείχνουν οι εμφανίσεις της.