ΜΠΑΣΚΕΤ

Ελάτε να αντιμετωπίσετε τους… παππούδες είπε ο Παπαθεοδώρου

Απάντηση σε όσους μιλάνε για ηλικιωμένο ρόστερ έδωσε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, κάνοντας κάλεσμα σε όσους το θέλουν να έρθουν να το αντιμετωπίσουν.

Ο προπονητής της ΑΕΚ είπε για τη νίκη επί της Τουρκ Τέλεκομ:

«Αρχίσαμε με τον σωστό τρόπο, πήραμε μια σημαντική νίκη απέναντι σε μια ομάδα με ποιότητα. Η άμυνα ήταν το κλειδί, ελέγξαμε την κατάσταση για 40 λεπτά, ειδικά στο σετ παιχνίδι. Είχαμε κάποιες κακές στιγμές που κάναμε λάθη και δώσαμε αιφνιδιασμό, αλλά γενικά κάναμε εξαιρετική δουλειά. Συγχαρητήρια στα παιδιά, πρέπει να συνεχίσουμε όμως».

Για την αμυντική προσήλωση της ΑΕΚ είπε: «Δεν ξέρω αν ήταν η καλύτερη, αλλά ήταν πολύ καλή. Ο αντίπαλος έχει υλικό πολύ υψηλού επιπέδου, αλλά οι παίκτες μας ήταν σωστοί εκφραστές του πλάνου. Ήταν από τις καλύτερες εμφανίσεις μας αμυντικά, ανεξάρτητα από αντίπαλο. Είμαστε πολύ καλή ομάδα αμυντικά, παρότι έχουμε 35άρηδες, 40άρηδες και παππούδες. Το λέω αυτό επειδή το βλέπω παντού. Όποιος θέλει, ας έρθει να προσπαθήσει να σκοράρει με αυτούς τους παίκτες μας, να κάνει προπόνηση μαζί τους, να δείτε πόσο ανταγωνιστικοί είναι και σε τι επίπεδο βρίσκονται. Η χρονιά είναι πολύ μεγάλη, με καλές και κακές στιγμές. Έχουμε μια σκληρή αμυντικά ομάδα, με παίκτες που θέλουν να παίξουν άμυνα. Μπορεί να μην έχουν όλοι την πρωτογενή ύλη ή να είναι όλοι τους οι καλύτεροι αθλητές, αλλά δεν παίζει μόνο αυτό ρόλο».

Για τα μόλις τρία λάθη στο δεύτερο ημίχρονο, τόνισε: «Το να επανέλθεις στο υψηλό επίπεδο απαιτείται ρυθμός. Βρήκαμε μια ομάδα που στα πρώτα 15 λεπτά μάς πίεσε πολύ και κάναμε λάθη. Στο δεύτερο μέρος όμως περιορίσαμε πολύ τα λάθη και από τη στιγμή που δεν δεχτήκαμε καλάθια στον αιφνιδιασμό, ήταν θέμα χρόνου να ελέγξουμε το παιχνίδι και να πάρουμε τη νίκη».