ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εχασε πριν ξεκινήσει το ματς

Τα αμυντικά λάθη που φαίνεται πως δεν μπορούν να βελτιωθούν, η κακή επιλογή 11άδας αλλά και στησίματος από τον Χιμένεθ ανάγκασαν την ΑΕΚ να γνωρίσει την ήττα από τον ΠΑΟΚ με 3-1 στην Τούμπα και να πέσει στην 4η θέση της βαθμολογίας. Οι γηπεδούχοι προσπέρασαν ανεβαίνοντας στην 3η με 50 βαθμούς, αφήνοντας τους κιτρινόμαυρους στους 48.

Γκολ με το… καλησπέρα δέχτηκε η ΑΕΚ. Μόλις στο 3ο λεπτό ο Σβαμπ εκτέλεσε φάουλ, η άμυνα της ΑΕΚ κοιμήθηκε, ο Καντουρί έπιασε κεφαλιά, η μπάλα έφτασε αριστερά στον Ζίβκοβιτς, που έπιασε ένα ωραίο, ξερό σουτ και άνοιξε το σκορ (1-0). Η επόμενη καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 21′. Ο Καντουρί έκανε σέντρα από τα δεξιά, ο Σβαμπ έκανε την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Οι γηπεδούχοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ στο 30′. Ο Ολιβέιρα έκανε λάθος, η άμυνα της ΑΕΚ ήταν τρικυμία ξανά και ο Καντουρί γύρισε την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι στον Σφιντέρσκι, ο οποίος πλάσαρε και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του! Ωστόσο, το γκολ ακυρώθηκε από το VAR που είδε χέρι του Μαροκινού, όταν πάει να κοντρολάρει την μπάλα, πριν σεντράρει στον Σβιντέρσκι, και το γκολ ακυρώθηκε. Τελικά η ΑΕΚ στην πρώτη και μοναδική τελική προσπάθεια έφτασε στην ισοφάριση. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μάνταλος πέρασε κάθετη στον Ολιβέιρα, ο οποίος έκανε το πλασέ κάτω από τα πόδια του Πασχαλάκη για να κάνει το 1-1.

Στην πρώτη φάση του δευτέρου ημιχρόνου, μετά από επτά επαφές με την μπάλα, αυτή έφτασε από 5η ασίστ του Τζόλη στον Σβιντέρσκι που έδωσε ξανά προβάδισμα στον ΠΑΟΚ, με τον Μανόλο Χιμένεθ να είναι έξαλλος καθώς ζητούσε συγκέντρωση από τους παίκτες του στην ανάπαυλα, αλλά εκείνοι την… έχασαν 17 δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα! Στο 50′ το σουτ του Ανσαριφάρντ έδιωξε στη γωνία του ο Πασχαλάκης. Στο 62′ ο Ζίβκοβιτς έβγαλε εξαιρετική πάσα από πλάγια θέση πήγε να γυρίσει παράλληλα, ο Αθανασιάδης βγήκε και είπε «όχι». Επτά λεπτά μετά το σουτ του Καντουρί από το ύψος της μεγάλης περιοχής, απόκρουσε ο Αθανασιάδης. Στο 81′ ο ΠΑΟΚ είχε μεγάλη ευκαιρία. Φοβερή πάσα του Σβαμπ, σουτ του Κρμέντσικ, η μπάλα έφυγε σύριζα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Αθανασιάδη. Στο 89′ ο ΠΑΟΚ τελείωσε το ματς. Κλέψιμο του Ροντρίγκο, πέταξε απέναντι στον Κρμέντσικ, αυτός «ζύγισε» την μπάλα, έδωσε στον Ζίβκοβιτς, υπέροχο τελείωμα για το τρίτο γκολ των γηπεδούχων. Ενα γκολ το οποίο προέρχεται από λάθος του Λόπες. Στο 92′ ήρθε η καλύτερη στιγμή της ΑΕΚ με το σουτ του Σάκχοφ να αναγκάζει τον Πασχαλάκη να διώχνει σε κόρνερ. Το 3-1 έμεινε μέχρι το τέλος με την Ενωση να γνωρίζει μια δίκαιη ήττα.

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Ίνγκασον, Κρέσπο, Μπάμπα, Αουγκούστο, Σβαμπ, Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί (87′ Μιχαηλίδης), Τζόλης (68′ Μουργκ), Σβιντέρσκι (75′ Κρμέντσικ).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Μπακάκης (81′ Νταντσένκο), Σβάρνας, Λάτσι, Λόπες, Σιμάνσκι (58′ Σάκχοφ), Κρίστισιτς (81′ Κοσίδης), Γκαρσία, Μάνταλος, Ολιβέιρα, Ανσαριφάρντ (68′ Αλμπάνης).