ΣΚΕΨΕΙΣ

Νίκη ουσίας

Μετά το παιχνίδι με τον Βόλο βλέποντας την εικόνα της ομάδας και το κοουτσάρισμα του προπόνητη, έλεγα το παιχνίδι με τον Απόλλωνα πάει για ντέρμπι και εξέλιξη θρίλερ εκτός εάν αλλάξει η γραμμή και δούμε μια λογική σύνθεση με τους διαθέσιμους παίκτες!

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΔΙΑΣ

Εγινε λοιπόν και πιστεύω ότι η επίσκεψη του Μελισσανίδη στο σπίτι του Χιμένεθ άλλαξε την κρισιμότητα των καταστάσεων, αφού όλοι είναι προ των ευθυνών τους για την πορεία και τη κατάληξη της ΑΕΚ!

Εγιναν τα αυτονόητα. Η ΑΕΚ νίκησε 2-0 χωρίς ιδρώτα.

Αγωνιστικά η ομάδα έπαιξε ένα 4-2-3-1 με εσωτερικά χαφ τους Μάνταλο, Σιμάνσκι, Σάκχοφ να παίζουν τρίγωνο μεταξύ τους με πιο προωθημένο τον Μάνταλο όταν οι άλλοι δύο θα βρίσκονταν πίσω από αυτόν στις πλευρές! Καλή ανάπτυξη από τα άκρα με Αλμπάνη, Γκαρσία να πάνε στο 1ν1 και να κάνουν πολλά ρήγματα!

Ετσι προήλθε το πρώτο γκολ με ακραίο μπακ τον Νταντσένκο να βάζει κι αυτός την πένα του με καλές σέντρες και το ματς έφτασε σβηστά στο 2-0. Ο Καρίμ μέσα στο κουτί στο ύψος της μικρής περιοχής δεν τα χάνει.

Στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου κοιμηθήκαμε. Η ομάδα έκανε συντήρηση, δεν έβγαλε ενέργεια και ποδόσφαιρο συνδυαστικό. Εχει άλλοθι ότι υπάρχει φόβος και μυϊκούς τραυματισμούς. Ετσι λοιπόν όταν βγήκε ο Μάνταλος που πάλι σε ένα παιχνίδι δείχνει πόσο βαρόμετρο είναι η απουσία του, έριξε το ρυθμό και οι ευκαιρίες για φάσεις μειώθηκαν στο μηδέν.

Διακρίθηκαν οι Μάνταλος, Ανσαριφάρντ, Αλμπάνης, Γκαρσία και Νταντσένκο, έδειξε ότι δεν χρήζει κακής μεταχείρισης. Ξέρει ποδόσφαιρο και εάν βελτιωθεί αμυντικά θα πρέπει να λογίζεται βασικός με τον Μπακάκη μαζί!

Στο κοουτσάρισμα ο Χιμένεθ έκανε λογικά πράγματα. Εβαλε τα πράγματα σε μια σειρά και αυτό το 4-2-3-1 βοήθησε την ΑΕΚ να έχει ένα εύκολο βραδύ. Στις αλλαγές στο τέλος ξέχασε τον χρόνο και οι Κοσίδης, Χριστόπουλος έμεινε με τη χαρά.

Στην είδηση του αγώνα, η άνοδος στη βαθμολογία στη 2η θέση και η διαφορά των 6 πόντων από Παναθηναϊκό και Αστέρα Τρίπολης. Εάν η ΑΕΚ κερδίσει το Βόλο την επόμενη αγωνιστική κάτι φαντάσματα για μη έξοδο στην Ευρώπη θα ξορκίζονται.

Η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος και η 2η θέση είναι εφικτοί στόχοι για τη σοβαρή αλλά και χωρίς απουσίες ΑΕΚ!