ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νταμιέν Ντα Σίλβα για να θωρακίσει τα μετόπισθεν θέλει η ΑΕΚ (video)

Ο «εκλεκτός» της ΑΕΚ και του Στάθη Ταυλαρίδη είναι ο Νταμιέν Ντα Σίλβα. Ο 33χρονος αρχηγός της Ρεν και βασικός κεντρικός αμυντικός βρίσκεται ψηλά στην κιτρινόμαυρη λίστα και στην Ενωση υποστηρίζουν πως με αυτόν μπορούν να θωρακίσουν τα μετόπισθεν.

Ηδη έχουν γίνει οι πρώτες επαφές αφού ο Ταυλαρίδης τον έχει δει δια ζώσης. Το συμβόλαιο του Ντα Σίλβα ολοκληρώνεται τον Ιούνιο. Ο πατέρας του είναι Πορτογάλος και η μητέρα του Γαλλίδα. Αρχισε την καριέρα του από τη Νιόρ και ακολούθησαν οι Σατορού, Ρουέν, Κλερμόν και Καέν. Το 2018, αποκτήθηκε από τη Ρεν με ελεύθερη μεταγραφή και πλέον είναι αρχηγός.

Φέτος, μετρά 31 συμμετοχές και 4 γκολ, ενώ συνολικά έχει 118 εμφανίσεις με τη φανέλα της και 8 τέρματα. Συνολικά, μετρά 203 εμφανίσεις στη Ligue 1, ενώ έχει, επίσης, 6 εμφανίσεις στο Champions League και 13 στο Europa League.

Ο Νταμιέν Ντα Σίλβα είναι ένας στόπερ που παίζει με πολύ μαχητικό τρόπο και πάθος, εξαιρετικός στα χαμηλά μαρκαρίσματα και με αρκετά γρήγορες αντιδράσεις. «Διαβάζει» τις φάσεις και ξέρει κάθε φορά πως να αντιδράσει, ενώ και ψηλά ξέρει να παίρνει καλές θέσεις σε φάσεις επίθεσης ή άμυνας, ενώ τεχνικά δείχνει αδυναμίες και συνηθίζει να παίζει με την μία την μπάλα. Τα προσόντα του έχουν να κάνουν ξεκάθαρα με το αμυντικό παιχνίδι και στο τι κάνει στα στημένα και στις δύο περιοχές.