ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Μελισσανίδης καλοβλέπει τη Ναυτεμπορική

Αυξημένο είναι το επιχειρηματικό ενδιαφέρον για την απόκτηση των περιουσιακών στοιχείων της Ναυτεμπορικής που ως γνωστόν βρίσκεται σε διαδικασία ειδικής διαχείρισης. Μάλιστα, οι αδελφές Αθανασιάδου αυτή την περίοδο προσπαθούν να ματαιώσουν την σχετική διαδικασία, μήπως και καταφέρουν να πετύχουν «απευθείας» ένα deal με τους ενδιαφερόμενους. Στο πλαίσιο αυτό πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν πλησιάσει τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, ζητώντας να περάσει μια τροπολογία που θα ακυρώνει την διαδικασία της ειδικής εκκαθάρισης.

Ανεξάρτητα από τις προθέσεις του υπουργού επί της Δικαιοσύνης, στις 24 του τρέχοντος μήνα, έχει προσδιοριστεί να πραγματοποιηθεί η σχετική διαδικασία. Ήδη μάλιστα εκδηλώνεται αυξημένο ενδιαφέρον, αφού εκτός από τους Θέμη Αλαφούζο της «Καθημερινής» και τον Βαγγέλη Μαρινάκη της Alter Ego, στην κούρσα για τα περιουσιακά στοιχεία της Ναυτεμπορικής έχουν μπει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος της DPG, ο Δημήτρης Μάρης της «24Media» και μια Κυπριακή εταιρεία Vegata holdings που ανήκει στον επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη.

Είναι η ίδια που πριν από χρόνια συμμετείχε στον αντίστοιχο διαγωνισμό για τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη. Επειδή ο «Τίγρης» δεν έχει μέχρι στιγμής καμία εμπλοκή με τα media, το σχετικό ενδιαφέρον, εκ των πραγμάτων συνδέεται από τους υποψιασμένους της πιάτσας, με κάτι δημοσιεύματα που φιλοξενήθηκαν στην «Δημοκρατία» του φίλου Γιάννη Φιλιππάκη και το οικονομικό site bankingnews.gr του Πέτρου Λεωτσάκου, με τον οποίο (επίσης) συνδέεται ο Μελισσανίδης.

Οι δύο φίλοι του Μελισσανίδη, για διαφορετικούς λόγους έχουν δείξει ενδιαφέρον για τα ιμάτια της Ναυτεμπορικής. Ο μεν εκδότης της «Δημοκρατίας» θα ήθελε να αποκτήσει την εκτυπωτική μονάδα, ο δε ιδιοκτήτης του bankingnews.gr  το site του ιστορικού Ομίλου. Το ενδεχόμενο πίσω από το επενδυτικό ενδιαφέρον του μεγαλομετόχου της ΑΕΚ, να βρίσκεται η επιθυμία των δύο φίλων του, είναι κάτι περισσότερο από ορατό.

Εν μέσω χιονιά ο Δημήτρης Μελισσανίδης, συνοδευόμενους από δύο δικηγόρους διάβηκε το κατώφλι του γραφείου του υπουργού Δικαιοσύνης. Η συνάντηση υπήρξε εθιμοτυπική και δεν συνδέεται σε καμία περίπτωση με την εκκρεμή δικαστική υπόθεση που έχει επί Αμερικανικού εδάφους ο γνωστός επιχειρηματίας.

Πηγή: powergame.gr