ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πανάξια πρόκριση του ΠΑΣ Γιάννινα, πέταξε εκτός Κυπέλλου τον Παναθηναϊκό

Ο ΠΑΣ Γιάννινα κέρδισε για δεύτερη φορά τον Παναθηναϊκό με το ίδιο σκορ (2-1) και τον άφησε εκτός ημιτελικών στο Κύπελλο Ελλάδας. Πανάξια πρόκριση για τους Ηπειρώτες που ήταν καλύτεροι και στο πρώτο ματς του Αγρινίου όσο και σε αυτό της Λεωφόρου. Χαρούμενοι παίκτες, διοίκηση και Γιαννίκης που αφιέρωσαν την πρόκριση στον κόσμο τους.

Τρίτη φορά στην ιστορία του σε ημιτελικά ο ΠΑΣ Γιάννινα και πρώτη μετά από 11 χρόνια, όταν τότε είχε αποκλειστεί στην τετράδα από τον Παναθηναϊκό!

Πριν καν συμπληρωθούν δύο λεπτά ο Καρτάλης εκτέλεσε το φάουλ έξω από την περιοχή, με τον Παντελάκη να ξεχνιέται από την άμυνα των “πράσινων” και με κεφαλιά να ανοίγει… σοκάρει τους γηπεδούχους. Μέχρι να καταλάβουν από που τους ήρθε οι παίκτες του Λάζλο Μπόλονι, είδαν την εστία τους να παραβιάζεται για δεύτερη φορά και να εξαφανίζονται από νωρίς οι ελπίδες για αντατροπή και πρόκριση στην τετράδα. Ήταν το 9ο λεπτό όταν ο Μιλιντσεάνου έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, με τον Χατζηθεοδωρίδη στην προσπάθειά του να απομακρύνει να «εκτελεί» τον Διούδη για το 2-0.

Ο Πούγγουρας στο 75΄ μείωσε για τον Παναθηναϊκό σε 2-1, αλλά πλέον ήταν πολύ αργά. Οι πράσινοι δεν προλάβαιναν να το γύρισουν αφού έψαχναν τέσσερα γκολ και απλώς προσπαθούσαν να αποφύγουν την ήττα, έστω και για ψυχολογικούς λόγους.

Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Σανκαρέ (59’ Μαουρίσιο), Μολό, Χατζηθεοδωρίδης (65′ Χουανκάρ), Νιάς, Βιγιαφάνες(65′ Μακέντα), Ιωαννίδης (46′ ϊτόρ), Χατζηγιοβάνης (65′ Ενγκμπακοτό), Καρλίτος.

ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Κάργας, Πίρσμαν, Ντομίνγκεθ, Κάστρο (87′ Εραμούσπε), Καρτάλης, Ελευθεριάδης, Μιλιτσεάνου (76′ Κριζμάν), Παμλίδης (65′ Νάουμετς).