ΣΚΕΨΕΙΣ

Πρόκριση με δόση δηλητήριο

Εκεί που λες δεν μπορεί θα βελτιωθεί η κατάσταση, θα φτιάξει η άμυνα, η φυσική κατάσταση κάπως θα σουλουπωθεί αυτό το χάλι  και θα βγει η χρονιά με το μεγάλο στόχο την έξοδο στην Ευρώπη, ήρθε τελικά μετά από καρδιοχτύπια η πρόκριση με δόση δηλητήριου.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΔΙΑΣ

Κι όμως συζητάμε για χειρότερα δεν γίνεται. Οχι κι όμως γίνεται. Παίζουμε με ομάδες μικρομεσαίες και φαίνονται αυτές ότι είναι μεγάλες πάρα η ΑΕΚ.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Βόλος έπαιζε κατοχή με τρεξίματα, έμπαινε με 1000 στις φάσεις και το γκολ ψηνόταν. Έτσι λοιπόν μέγα λάθος Τσιντώτα που δεν έχει ταχύτητα πρόβλεψης αλλά ατσούμπαλα έπεσε στον παίκτη του Βόλου και με αυτό το πέναλτι ο Βόλος έβαλε φωτιά στο παιχνίδι.

Η ΑΕΚ επέλεξε ένα 4-5-1 σχήμα, συντηρητικό με πολλά χαφ στο κέντρο, αλλά καμία κατοχή, καμία πρωτοβουλία, δεν έκανε ούτε μια φάση της προκοπής. Αντιθέτως πίσω από την μπάλα λες και έπαιζε με τη Μπαρτσελόνα ο σχηματισμός του Χιμένεθ θύμισε Νικόλα Αλέφαντο σε ματς της Προοδευτικής   μέσα στη Φιλαδέλφεια που κοίταγε στο πάγκο και έβαζε ότι πιο αμυντικό είχε. Εάν αλλάζαμε τις φανέλες και τα παιδιά με τα κίτρινα λέγονταν Βόλος δεν θα είχαμε καμία έκπληξη. Πλήρης απογοήτευση.

Στο Β ημίχρονο η ομάδα με εξαίρεση τον Γκαρσία και τον Σιμάνσκι που και αυτοί δεν είχαν καλές εμπνεύσεις, η ΑΕΚ και το κοουτσάρισμα του Χιμένεθ ήταν για το γκρεμό. Αλμπάνης, Τάνκοβιτς αδικαιολόγητα εκτός αγώνα. Ο Μαχαίρας μπήκε για λίγο, η έμπνευση καταστροφής μέσα ο Χνιντ στο κέντρο και Χριστόπουλος, Βασιλαντωνοπουλος σαν ακραίοι επιθετικοί έλεγα μέσα μου ψήνεται το κάζο της βραδιάς μετά τον ΠΑΟ από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Οι επιλογές αυτές ήταν remake της ταινίας του Στάθη Ψάλτη «τρελός είμαι ότι θέλω κάνω».

Τακτικά δεν υπήρχε τίποτα. Σύστημα τουρλουμπούκι και εδώ που τα λέμε γιατί να μην κερδίσει ο Βόλος; Χειρότερο υλικό έχει μέσα στο γήπεδο από την ΑΕΚ;

Αυτό δεν είναι ΑΕΚ, όχι για να κερδίσουμε ΠΑΟΚ, Άρη, Ολυμπιακό, αλλά ούτε για ομάδες όπως ο Βόλος, τα Γιάννενα, η Τρίπολη, οι λεγόμενες δεύτερου επιπέδου.

Μετά το θαύμα που έγινε στο Βόλο αφού δεν πληρώσαμε την άστοχη αλλαγή Χνιντ που πήρε κόκκινη σε 10 λεπτά και με γρήγορη επιστροφή παικτών όπως οι Σιμόες, Τσιγκρίνσκι, Ολιβέιρα, Μπακάκης για να πάμε στα play off τουλάχιστον με αξιοπρέπεια και με πιθανότητες να βγούμε σίγουρα στην Ευρώπη.

Μετά το παιχνίδι αυτό που δεν έγινε εφιάλτης Τσικνοπέμπτης, η είδηση της ημέρας είναι ότι με την τετράδα ΟΣΦΠ ΑΕΚ ΠΑΟΚ Γιάννενα στα ημιτελικά και ο 4ος βγαίνει Ευρώπη εκτός εάν πάρει το κύπελλο ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Άρα και 4 να βγούμε φέτος θα βγούμε Ευρώπη. Τώρα με αυτήν την εικόνα δεν είμαι αισιόδοξος και βλέπω να δίνουμε μάχη με ΠΑΟ και Τρίπολη για την 4η θέση.

Υπομονή και ελπίδα για καλύτερη συνέχεια!