ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αλλαγή εικόνας και ανάληψη ευθυνών ζήτησε ο Χιμένεθ

Το κλίμα στην ΑΕΚ παραμένει βαρύ, καθώς τα προβλήματα δεν σταματάνε. Τόσο στο αγωνιστικό όσο και στο εξωαγωνιστικό θέμα.

Η δήλωση του Μανόλο Χιμένεθ ότι οι ποδοσφαιριστές «δεν μπορούν παραπάνω» έφερε την αντίδραση του Δημήτρη Μελισσανίδη. Ο Ισπανός προπονητής έλεγε στους συνεργάτες του πως σε καμία περίπτωση δεν είχε πρόθεση να αδειάσει τους παίκτες του, αλλά το νόημα των δηλώσεών του ήταν πως η ευθύνη βαραίνει τον ίδιο κι εκείνοι είναι οι τελευταίοι που φταίνε.

«Πάντα αναλαμβάνω την ευθύνη στις αποτυχίες. Ποτέ δεν έχω κάνει δημόσια κριτική σε έναν παίκτη. Αντίθετα τους καλύπτω. Δεν ήθελα να πω ότι είναι άχρηστοι, αλλά ότι με τα όσα έχουν συμβεί από την αρχή της σεζόν, την ελλιπή προετοιμασία, τα προβλήματα τραυματισμών, τα κρούσματα κορωνοϊού και όσα δεν επέτρεψαν να κάνει ροτέισον, αλλά και την κακή ψυχολογία, οι παίκτες έχουν φτάσει στα όριά τους και έχουν… κρασάρει! Δική μου είναι η ευθύνη, όχι η δική τους», έλεγε χαρακτηριστικά.

Στην ομιλία του τόσο προχθές μετά τη συντριβή, όσο και χθες στα Σπάτα, ο Μανόλο Χιμένεθ προσπάθησε να αλλάξει το κλίμα. «Πρέπει να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας. Εδώ που έχουμε φτάσει δεν υπάρχουν άλλες δικαιολογίες. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να αλλάξουμε την εικόνα μας. Να αφήσουμε πίσω ό,τι έγινε και να κοιτάξουμε μπροστά. Οφείλουμε να βγάλουμε αντίδραση και εγωισμό», ανέφερε.