ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΟ: Νέος εκτελεστικός γραμματέας ο Φιλιππούσης, αναπληρωτής πρόεδρος ο Δημητρίου

Για πρώτη φορά συνεδρίασε υπό την προεδρία του Θοδωρή Ζαγοράκη έστω και μέσω τηλεδιάσκεψης η ΕΠΟ. Σήμερα, Δευτέρα (5/4) συγκροτήθηκε σε σώμα η νέα Εκτελεστική Επιτροπή, με τον Ιάκωβο Φιλιππούση να είναι ο νέος εκτελεστικός γραμματέας της Ομοσπονδίας, αντικαθιστώντας τον μέχρι πρότινος Αλέξη Δέδε.

Νωρίτερα, ο κ. Ζαγοράκης παραιτήθηκε από το δικαίωμα που του δίνει το Καταστατικό να προτείνει ο ίδιος τον Εκτελεστικό Γραμματέα και έτσι ο Φιλιππούσης προτάθηκε από τον Παναγιώτη Δημητρίου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ψηφίστηκε από 11 μέλη εκ των 17, καθώς ο Τάκης Αγραφιώτης (Super League – Ολυμπιακός) διαφώνησε με τη διαδικασία και αποχώρησε, ο Λεωνίδας Μπουτσικάρης (πρόεδρος Super League – Παναθηναϊκός) απείχε επειδή δεν είχε εξουσιοδότηση από τη λίγκα για να πάρει θέση, το ίδιο ακριβώς και για τους ίδιους λόγους έπραξε ο πρόεδρος της Ένωσης Super League 2-Football League, Λεωνίδας Λεουτσάκος, ενώ οι Αλέξης Αλεξίου (Super League – AEK) και Μάκης Γκαγκάτσης (Super League – ΠΑΟΚ) ψήφισαν λευκό.

Από εκεί και πέρα, νέος αναπληρωτής πρόεδρος της ομοσπονδίας ψηφίστηκε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών, Παναγιώτης Δημητρίου (με 16 υπέρ και 1 κατά) και β’ αντιπρόεδρος ο πρόεδρος της ΕΠΣ Πέλλας, Στέργιος Αντωνίου.

Την θέση του ταμία αναλαμβάνει ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δυτικής Αττικής, Κλέαρχος Τζαφέρης.

Στα θέματα που συζητήθηκαν δόθηκε το «πράσινο φως» της επανέναρξης του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 10-11/4. Υπενθυμίζουμε ότι το πρωτάθλημα σε αγωνιστικές ξεκινάει από εκεί που σταμάτησε με τις βαθμολογίες ως έχουν, ενώ το τέλος του πρώτου γύρου θα σημάνει την ολοκλήρωση του.

Για το θέμα της ανόδου τώρα οι 10 πρωταθλητές βάσει γεωγραφικών κριτηρίων θα μπουν σε δύο κληρωτίδες.

Μετά από κλήρωση που θα γίνει θα δώσουν δύο παιχνίδια εντός έδρας και δύο εκτός με τις δύο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο να κερδίζουν την άνοδο στην ανώτερη κατηγορία. Λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα με την πανδημία οι αγώνες δεν θα είναι διπλοί αλλά μόνοι.