ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

Νίκησαν τον Ιωνικό οι Πρωταθλητές (video)

Η ΑΕΚ επιβλήθηκε του Ιωνικού Ν.Φ με 32-22 για την 11η αγωνιστική του 1ου Ομίλου της Handball Premier και επέκτεινε το αήττητο σερί της στο Πρωτάθλημα, παραμένοντας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Οι Πρωταθλητές Ελλάδος δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα κόντρα στους Ίωνες, με τον Δημήτρη Δημητρούλια να δίνει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους αθλητές του και να δοκιμάζει διάφορα σχήματα, εν όψει και του μεγάλου Ημιτελικού με την RK Gorenje Velenje (17/04, 19:00, COSMOTE 8HDTV/YouTube: COSMOTE TV).

Oι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 0-2, η οποία ήταν και η τελευταία φορά που η ΑΕΚ έμεινε πίσω στο σκορ. Με σερί 4-0, η “Ένωση” πέρασε μπροστά με 4-2, με σκόρερς του Buneta, Αραπακόπουλο και Τζηρά. Η άμυνα του “Δικεφάλου” ξεκίνησε να κλέβει μπάλες, με τον Κεδέρη να φεύγει στην κόντρα και να σκοράρει σε ανοιχτό γήπεδο (6-3). Όσο περνούσε η ώρα η ΑΕΚ έβρισκε γρήγορα γκολ, με τους Florido και Καλόμοιρο να προσθέτουν τα ονόματά τους στους σκόρερς (9-4), ενώ οι Κεδέρης και Τζηράς ανέβασαν τη διαφορά στα 8 τέρματα (12-4). Ο Τζηράς έμοιαζε… ασταμάτητος και συνέχισε να βρίσκει γκολ, με την ΑΕΚ να φτάνει στο ημίχρονο με το υπέρ της 17-10.

Στο β’ μέρος ο τεχνικός της ΑΕΚ έκανε αρκετές αλλαγές, με τους Αραμπατζή και Nuic να περνούν στο παιχνίδι. Ο Αραμπατζής ξεκίνησε τα γκολ από… νωρίς, ανεβάζοντας εκ νέου τη διαφορά σε διψήφια νούμερα (20-10). Η καλοκουριδσμένη μηχανή της ΑΕΚ συνέχιζε την εξαιρετική άμυνα και τις γρήγορες επιθέσεις, ενώ στα… γρανάζια προστέθηκαν και οι νεαροί Janca και Κοτσιώνης. Σειρά στο σκοράρισμα πήρε και ο Nuic, που σημείωσε και τα τελευταία 2 γκολ της ΑΕΚ, που επικράτησε τελικώς με 32-22.

AEK – Iωνικός Ν.Φ. 32-22

Ημίχρονο: 17-10

ΑΕΚ (Δημητρούλιας): Μπάουερ, Αραμπατζής 4, Γιάντσα 1, Τζηράς 7, Δομπρής, Νικολαϊδης, Κοσάνοβιτς, Μυλωνάς 2, Στάθης 1, Φλορίδο 1, Κοτσιώνης, Νούιτς 3, Αραπακόπουλος 3, Καλόμοιρος 3, Μπουνέτα 3, Κεδέρης 4

ΙΩΝΙΚΟΣ (Παπακώστας): Τσάκνης, Παπανικολάου 4, Αϊβαλιώτης 6, Αργυράκης 1, Ζαχάρης, Μπραουδάκης, Συγγάρης, Αποστολίδης, Βασιλείου 1, Τσακούλης 1, Σιατράς, Μπούτος, Καραμασιώτης, Μαντζόπουλος 1, Λιόλιος 3, Γιόσμου 5.

Διαιτητές: Κινατζίδης- Φωτακίδης, Δίλεπτα: 5-3, Πέναλτι: 2/2-2/2