ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι αριθμοί του Κολοσσός Ρόδου – ΑΕΚ

Στη Ρόδο θα ανοίξει η αυλαία της 21ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League, της προτελευταίας της κανονικής περιόδου, με τον Κολοσσό H Hotels να υποδέχεται την ΑΕΚ (16:00, ΕΡΤ Sports 2, ERTFLIX). Οι γηπεδούχοι προέρχονται από την εντός έδρας ήττα από τον Προμηθέα αλλά μέσα από τις δύο τελευταίες αγωνιστικές θέλουν να βρουν τον δρόμο για τα πλέι οφ. Το ρεκόρ τους στη Ρόδο πλέον είναι 6-4. Η ΑΕΚ έκλεισε την ευρωπαϊκή διαδρομή της με τη νίκη γοήτρου επί της Νίζνι στο BCL, αλλά στο Πρωτάθλημα προέρχεται από την εντός έδρας ήττα από το Λαύριο Megabolt. Εκτός έδρας έχει ρεκόρ 6-3.

Η ιστορία

Η ΑΕΚ δεν είχε προβλήματα, μετά την πρώτη περίοδο, στο ματς του πρώτου γύρου, αφού νίκησε τον Κολοσσό H Hotels με 89-72, έχοντας σε πολύ καλή μέρα τον Κιθ Λάνγκφορντ που είχε 22 πόντους με 8/8 δίποντα και τον Γιανίκ Μορέιρα που έκανε σχεδόν τα πάντα, με τέσσερις πόντους, 10 ριμπάουντ, πέντε ασίστ, έξι κλεψίματα και τρία κοψίματα. Για τους Ρόδιους, ο Κένι Γκόινς είχε 17 πόντους, επτά ριμπάουντ και ο Ντομινίκ Άρτις 12 πόντους.

Με τη νίκη που σημείωσε στις 2 Ιανουαρίου, η ΑΕΚ διεύρυνε το συνολικό προβάδισμα της στην ιστορία αυτών των αναμετρήσεων αφού έχει πλέον 16 έναντι επτά του Κολοσσού H Hotels. Στα ματς της Ρόδου η κατάσταση είναι πιο ισορροπημένη, με την «Ένωση» όμως να έχει και πάλι τον πρώτο λόγο.

ΣΥΝΟΛΟ
Κολοσσός H Hotels – ΑΕΚ 7-16

ΜΕ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟ ΤΟΝ ΚΟΛΟΣΣΟ H HOTELS
Κολοσσός H Hotels – ΑΕΚ 5-6

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΤΑ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ
2018-19 Κολοσσός H Hotels – ΑΕΚ 69-106

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΔΟΣΗ ΣΚΟΡΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ
2015-16 Κολοσσός H Hotels – ΑΕΚ 85-86 (Ο Τρέβορ Ρέλεφορντ είχε 26 πόντους για τους γηπεδούχους).

Οι αριθμοί

Κολοσσός H Hotels

* Ο Κερέμ Καντέρ είχε διψήφιο αριθμό πόντων στους 13 τελευταίους και συνολικά στους 19 από τους 20 αγώνες του Κολοσσού H Hotels.

+ Η ομάδα του Ηλία Καντζούρη σημειώνει 8,2 πόντους περισσότερους και έχει 5,6 ασίστ περισσότερες όταν αγωνίζεται στη Ρόδο, σε σχέση με τα εντός έδρας παιχνίδια της.

– Ο Κολοσσός H Hotels μειώνει την αποτελεσματικότητα όταν αγωνίζεται ως γηπεδούχος, τόσο στα επιθετικά ριμπάουντ (-1,3) όσο και στα κοψίματα (-0,7).

ΑΕΚ

* O Ντάριλ Μέικον είχε διψήφιο αριθμό πόντων και στις έξι εμφανίσεις του στη Stoiximan Basket League.

+ Τα λάθη είναι η μόνη κατηγορία στην οποία η ΑΕΚ είναι καλύτερη όταν αγωνίζεται εκτός έδρας, αφού κάνει 12,8 έναντι των 13,1 που έχει εντός έδρας.

– Κατά 10,5 πόντους περιορίζεται η επιθετική παραγωγικότητα της ΑΕΚ όταν αγωνίζεται εκτός έδρας, αφού σημειώνει 77 πόντους έναντι 87,5 που έχει ως γηπεδούχος.