ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Μπάρκας δεν πείθει στη Σέλτικ και η ΑΕΚ τον θέλει πίσω

Αλλιώς είχε φανταστεί την καριέρα του στη Σέλτικ ο Βασίλης Μπάρκας, αλλιώς του έχει βγει. Ο Ελληνας τερματοφύλακας έφυγε με μεταγραφή πέρυσι για τον σκωτσέζικο σύλλογο αλλά δεν έχει καταφέρει να πείσει με τις εμφανίσεις του. Η ΑΕΚ που βρίσκεται σε αναζήτηση τερματοφύλακα για τη νέα σεζόν φαίνεται πως τον θέλει πίσω.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Sportime», ΑΕΚ έκανε επαφή με τον Μπάρκα με την προοπτική να επιστρέψει πίσω για ένα χρόνο με τη μορφή δανεισμού από τη Σέλτικ. Στους Κέλτες ο μετρά 20 συμμετοχές, αλλά βλέπει από τον πάγκο ή την εξέδρα τα 11 τελευταία ματς πρωταθλήματος με τον Σκοτ Μπέιν βασικό.

Η κριτική που του ασκούν τα Μέσα της χώρας και οι οπαδοί της Σέλτικ είναι πολύ σκληρή, ενώ κάνουν λόγο και για τα 6 εκατ. ευρώ που πλήρωσαν στην Ενωση για την αγορά του. Ο 26χρονος γκολκίπερ έχει συμβόλαιο μέχρι το 2024 με τους Κέλτες, αλλά για την επόμενη σεζόν είναι όλα ανοιχτά.

Όπως αναφέρει πάντα το δημοσίευμα, η ΑΕΚ επικοινώνησε και με την πλευρά του και με αυτήν της Σέλτικ για να γίνει διερευνητική επαφή για πιθανότητα επιστροφής του με δανεισμό. Ώστε και η ΑΕΚ να καλύψει το κενό με μία μικρού ρίσκου κίνηση (αγωνιστικά και οικονομικά), αλλά και για να βοηθήσει τους δύο Ελληνες τερματοφύλακες που έχει τώρα στο ρόστερ της. Δηλαδή τον Αθανασιάδη και τον Τσιντώτα.

Θέλει όμως να γυρίσει ο Μπάρκας πίσω στην Ελλάδα; Η απάντηση για την ώρα είναι όχι και πως σκέφτεται είτε να παραμείνει στη Σέλτικ και να ξακακερδίσει τη θέση του είτε να πάει σε κάποια άλλη ομάδα στο εξωτερικό. Επίσης, ο σύλλογος της Σκωτίας για να τον δανείσει ζητά χρήματα και μάλιστα αρκετά, καθώς πλήρωσε ένα σημαντικό ποσό για την αγορά του στην ελληνική ομάδα.

Για την ώρα τα πράγματα είναι δύσκολα, αλλά τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί τελειωμένο. Τα πράγματα στο ποδόσφαιρο αλλάζουν όπως και οι εξελίξεις. Ας περιμένουμε…