ΜΠΑΣΚΕΤ

Παπαθεοδώρου μέχρι εδώ – Του ανακοίνωσε τηλεφωνικώς ο Αγγελόπουλος το “διαζύγιο”

Ο κόμπος είχε φτάσει στο χτένι εδώ και καιρό. Για πολλούς ίσως να είχε αργήσει κιόλας να έρθει η απόλυση του Ηλία Παπαθεοδώρου από την ΑΕΚ. Τελικά με τα πολλά, ο Μάκης Αγγελόπουλος αποφάσισε να λύσει τη συνεργασία του με τον Ελληνα κόουτς.

Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ΑΕΚ μίλησε τηλεφωνικά με τον Παπαθεοδώρου και τον ενημέρωσε για την απόφασή του, με αποτέλεσμα οι κιτρινόμαυροι να αναζητούν πλέον τον αντικαταστάση του για να σωθεί ό,τι σώζεται.

Τόσο ο αποκλεισμός από το Final-8 του Basketball Champions League και η εκτός έδρας ήττα από τον Κολοσσό το απόγευμα του Σαββάτου ήταν αυτές που ξεχείλισαν το ποτήρι σε μια σεζόν που δεν πάει καλά η ΑΕΚ.

Το κλίμα στην Ενωση έχει βαρύνει τις τελευταίες εβδομάδες. Οι τραυματισμοί και τα κρούσματα κορονοϊού έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη διάλυση της συνοχής και της χημείας της ομάδας, ενώ υπήρξαν και γεγονότα όπως η αποχώρηση του Λίνου Χρυσικόπουλου που επέστρεψε και η άρνηση του Νίκου Ρογκαβόπουλου να συμμετάσχει στις υποχρεώσεις της ομάδας που βάρυναν ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Ο Παπαθεοδώρου αποχωρεί με την ΑΕΚ να έχει ρεκόρ 14-6 στη Stoiximan Basket League, με 8-2 εντός και 6-4 εκτός έδρας.

Πριν ενημερωθεί για την απόλυσή του και μετά την ήττα από τον Κολοσσό Ρόδου τόνισε: “Είναι ένα πολύ άσχημο αποτέλεσμα για εμάς. Κυρίως φάνηκε από τον τρόπο που ξεκινήσαμε το ματς. Ήμασταν απαράδεκτοι, χωρίς συγκέντρωση και χωρίς ενέργεια. Ο Κολοσσός έχτισε μία διαφορά 20 πόντων. Κι αυτή η προσέγγιση είναι ίσως το ίδιο άσχημη, όσο είναι και το αποτέλεσμα του παιχνιδιού.

Προσπαθήσαμε να επιστρέψουμε και επιστρέψαμε στο ματς, αλλά είχαμε δώσει ήδη ψυχολογία και αυτοπεποίθηση σε μία καλή ομάδα όπως είναι ο Κολοσσός. Στο τέλος κρίθηκε το αποτέλεσμα ύστερα από κάποια μεγάλα σουτ του Γουότσον, που ήταν σήμερα σε πολύ καλή ημέρα”.