ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σφυροκόπημα με Μπαλμπουενά για την άμυνα και βάσκικο ταπεραμέντο με Ερερίν κάτω απ’ τα δοκάρια

Από πολύ νωρίς φέτος η ΑΕΚ έχει αρχίσει να ψάχνεται… μεταγραφικά. Δύο ακόμα ονόματα που φαίνεται να βρίσκονται στην κιτρινόμαυρη λίστα είναι αυτά των Φαμπιάν Μπαλμπουενά και Ιάγκο Ερερίν. Τόσο για τη θέση της άμυνας όσο και για αυτή του τερματοφύλακα.

Ο πρώτος είναι 30 ετών, ανήκει στη Γουέστ Χαμ από την οποία μένει ελεύθερος το καλοκαίρι. Εχει ύψος 1,88 μ., είναι δεξιοπόδαρος και διακρίνεται για το δυναμικό του παιχνίδι. Ο έμπειρος στόπερ έχει συγκεντρώσει ενδιαφέρον από άλλες ομάδες της Αγγλίας, από τη Λατινική Αμερική, αλλά και από ΗΠΑ και Σαουδική Αραβία. Ο μάνατζέρ του δήλωσε πως στόχος του είναι να συνεχίσει στην Ευρώπη και η ΑΕΚ τον έχει στα πλάνα της. Μέχρι το 2016 έπαιζε στην πατρίδα του και από το 2016 αγωνιζόταν στην Κορίνθιανς, μέχρι το 2018 να μετακομίσει στη Γουέστ Χαμ. Φέτος έχει 16 συμμετοχές και 1 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις (ταλαιπωρήθηκε και από κορωνοϊό), ενώ μετρά και 15 εμφανίσεις με την εθνική του ομάδα.

Οσον αφορά τον Ερερίν, είναι 33 ετών και ανήκει στην Αθλέτικ Μπιλμπάο από το 2012. Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται στο τέλος της σεζόν. Το αρνητικό είναι πως φέτος δεν έχει καμία συμμετοχή, ενώ πέρσι είχε 9 και η τελευταία γεμάτη του χρονιά ήταν το 2018/19, όταν μέτρησε 31 παρουσίες. Με τον Βάσκο λέγεται πως υπάρχει ήδη επαφή και είναι θετικός στο να έρθει.