ΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΕΚ σου έτυχε το τζακ ποτ και δεν πήγες να το εξαργυρώσεις

Μετά το γκολ του Γαλανόπουλου στην Τούμπα, η ΑΕΚ έδειξε και πάλι την ηττοπάθεια που τη διακρίνει τη φετινή σεζόν, με αποτέλεσμα να γνωρίσει τον αποκλεισμό από το Κύπελλο Ελλάδας.

Το 0-1 στο ΟΑΚΑ είχε ως ξεκάθαρο φαβορί πρόκρισης τον ΠΑΟΚ. Ωστόσο η Ένωση με τη βοήθεια της τύχης, με τις αποκρούσεις του Τσιντώτα, με το χαμένο πέναλτι του Βιεϊρίνια, με την αφύπνιση του Χιμένεθ στο δεύτερο ημίχρονο και το γκολ του Γαλανόπουλου στο 69’ στην πρώτη ουσιαστικά καλή στιγμή της στον αγώνα είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα και να παλέψει για ένα ακόμα γκολ όπου θα της έδινε την πρόκριση στον τελικό απέναντι στον Ολυμπιακό. Της έτυχε το τζακ ποτ αλλά δεν πήγε ποτέ να το εξαργυρώσει.

Αντιθέτως! Τα έκανε πάλι όλα λάθος. Δύο φθηνά λάθη από τον «βαπτισμένο ηγέτη» Μάνταλο και τον άπειρο Μιτάι, έδωσαν τη δυνατότητα στον ΠΑΟΚ να κερδίσει με 2-1 και να θυμίσει στην ΑΕΚ πως είναι κομπλεξική απέναντί του. Βάλτε τα κάτω και θα δείτε τι εννοώ. Η Ένωση όποτε βρήκε την ομάδα της Θεσσαλονίκης σε τελικό κατάφερε να τον χάσει (δίκαια ή άδικα) και τώρα να αποκλειστεί στα ημιτελικά. Δείγμα μικρής ομάδας.

Έχω γράψει τι φταίει και ποιος φταίει όλη τη σεζόν. Έχω γράψει ότι χρειάζονται αλλαγές και ότι η διοίκηση πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να μπορέσει να φτιάξει μια ομάδα που θα μας θυμίζει την ΑΕΚ που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε μέσα από το ελκυστικό ποδόσφαιρό της. Μια ΑΕΚΑΡΑ πρέπει να μπει στην «Αγιά Σοφιά» και όχι ένα ΑΕΚάκι! Η ομάδα έχει γίνει περίγελος μα πάνω απ’ όλα έχει καταφέρει να κάνει τον οπαδό της να μην θέλει να την βλέπει. Πολύ κακό αυτό! Φτάσαμε στο σημείο να λέμε πως πάλι καλά που υπάρχει η πανδημία για να μην πηγαίνει ο κόσμος στο γήπεδο γιατί πραγματικά δεν ξέρω τι αντιδράσεις θα είχαμε.

Μια γεύση πήραμε όταν ένας από τα «κεφάλια» της Original μπήκε στο γήπεδο και ζήτησε από τον Μάνταλο και τους υπόλοιπους να βγάλουν τις φανέλες. Αυτό ήταν το πιο light. Είναι τυχερός ο Δημήτρης Μελισσανίδης που φτιάχνει το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια διότι σε διαφορετική περίπτωση θα είχε φύγει πριν καλά καλά το καταλάβει και ο ίδιος.

Παρόλα αυτά υπάρχει και η επόμενη μέρα στην ΑΕΚ. Η ομάδα έμεινε με μόλις έναν στόχο για να σώσει ό,τι σώζεται. Αυτόν της εξόδου στην Ευρώπη και στο Conference League. Δεν σας κρύβω ότι το χέρι μου στη «φωτιά» για το αν τα καταφέρουμε δεν το βάζω! Η ΑΕΚ είναι ικανή για τα πάντα. Από το να τερματίσει δεύτερη μέχρι και πέμπτη και να μας… καληνυχτίσει. Όλα εξαρτώνται από τα πόδια των ποδοσφαιριστών. Δεν ξέρω αν μπορεί ο Μανόλο Χιμένεθ σε αυτούς τους τέσσερις «τελικούς» που έχουν απομείνει να καταφέρει να αλλάξει τη νοοτροπία των παικτών του. Πρέπει όμως να το κάνει αρχής γενομένης από το ματς της Τετάρτης κόντρα στον ΠΑΟΚ. Η νίκη είναι κάτι παραπάνω από μονόδρομος και επιτακτική. Είναι αναγκαίο κακό!