ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Από τριάρα σε τριάρα με μπροστάρη τον Λόπες η ΑΕΚ

Μετά την τριάρα στον Άρη, η ΑΕΚ έριξε ακόμα τρία γκολ. Αυτή τη φορά θύμα της ήταν ο Αστέρας Τρίπολης. Η Ένωση επικράτησε με 3-1 των Αρκάδων στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των πλέι οφ του πρωταθλήματος, φτάνει τους 54 βαθμούς και βάζει γερές βάσεις για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Η ΑΕΚ πήρε κεφάλι στο σκορ με τον Γαλανόπουλο στο 39′. Ο Γκαρσία κινήθηκε πολύ ωραία από δεξιά, γύρισε μέσα στην περιοχή και ο μέσος του Δικεφάλου με κοντινό πλασέ έκανε το 1-0. Ωστόσο, δύο λεπτά αργότερα ο Ριέρα έφερε το ματς στα ίσα για τον Αστέρα με δυνατό σουτ από δύσκολη γωνία (1-1).

Ο Λόπες έδωσε τη λύση στο 85′ (2-1) για την ομάδα του Χιμένεθ, όπου μετά από σέντρα – ασίστ του Μάνταλου έβαλε την προβολή, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. Το τελικό 3-1 έγραψε στις καθυστερήσεις ο Αλμπάνης, ο οποίος πέρασε και τον Παπαδόπουλο, δίνοντας τη δεύτερη σερί νίκη στους κιτρινόμαυρους. Έτσι, η ΑΕΚ πέρασε στην 3η θέση, αφήνοντας τον Παναθηναϊκό στους 49 βαθμούς.

Την Τετάρτη η Ένωση υποδέχεται τους πράσινους για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ και με νίκη της ουσιαστικά τον θέτει εκτός διεκδίκησης των ευρωπαϊκών θέσεων.

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-2-3-1): Αθανασιάδης, Βασιλαντωνόπουλος, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Κρίστισιτς (84’ Κοσίδης), Γαλανόπουλος (63’ Σιμάνσκι), Γκαρσία, Μάνταλος, Ολιβέιρα, Ανσαριφάρντ (53’ Αλμπάνης)

Αστέρας Τρίπολης (Μ. Ράσταβατς, 4-2-3-1): Παπαδόπουλος, Γκαρσία, Σουάρεζ, Καστάνιο (89’ Χριστόπουλος), Αλβαρεζ, Μουνάφο, Βαλιέντε (89’ Αλί Μπαμπά), Τιλίκα (88’ Κρέσπι), Ριέρα (76’ Γκόμεζ), Σίτο (61’ Ιγκλέσιας), Μπαράλες